Gå til innhold

Lithium-ion batterier som erstatning for alkaliske


Anbefalte innlegg

Er det noen som har erfaring med bruk av lithium batterier i kameraer beregnet på vanlige AA batterier? Dama har et Kodak CX7330 kamera som sliter litt med batterikapasiteten. Håpet på å "blåse nytt liv" i det med lithium batterier. Har prøvd å lese meg litt opp på bruk av lithium uten å bli helt klok. Blant annet her:

 

http://www.steves-digicams.com/nimh_batteries.html#crv3

 

Det virker som om man bør være sikker på at kameraet tåler lithium batterier før man prøver det. Så derfor lurer jeg også på om noen i forumet her vet om det går ann å bruke CR-V3 Li-ion i Kodak CX7330? Har fått intrykk av at en del av dere jobber i fotobutikker og sånn, så jeg håper at noen har vært borti det.

 

Til slutt lurer jeg på hvor man får kjøpt slike batterier - og hvor det er billigst?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde tydeligvis ikke gjort god nok research. Fant CX7330 under 'Compatible Cameras' på denne siden. Og batterier med lader i denne danske webshoppen.

 

Spørsmålet mitt blir da: Hvor kjøper jeg slike batterier med lader billigst i Norge? Eller finnes det en norsk "batterishop"?

 

Edit: enda mer research

Endret av hoika
Lenke til kommentar

Selger samme pakken der jeg jobber, men med ett batteri. Husker ikke helt hva det koster. Et rimeligere alternativ er ni-mh batterier i AA størrelse. Lader og fire batterier får du til 2-300 kroner. Husk å kjøpe batterier med så mye milliamper (mah) som mulig, og helst over 2000. Disse holder MYE lenger enn alkaliske AA batterier pr. lading selv om li-ion vel varer enda litt lenger.

Lenke til kommentar

Jeg har hørt at li-ion batterier varer cirka 50% lenger, stemmer det? Hvis det ikke er så stor forskjell vet jeg at jeg har noen ni-mh batterier og en lader liggende som sikkert kan brukes. Kan du sjekke opp prisen på den pakka uansett? Hvor jobber du forresten?

Lenke til kommentar
Det er noen kamera som er meget følsom for batterispenningen og kutter ut lenge før batteriene er utladet. Sånne kamera kan ha stor nytte av lithium batterier som gir høyere spenning enn ni-mh og alkaliske.

Det er stort sett alkaliske som har dette problemet. Også ni-mh beholder full spenning til rett før de er utladet. Men tviler ikke på at li-ion er bedre.

Lenke til kommentar

Li-Ion og Ni-Mh batterier bør i motsetning til de gamle Nikkel Cadmium batteriene ikke lades helt ut før det gjennopplades, men lades litt innimellom. Jeg ville satset på Ni-Mh da disse tradisjonelt er billigere enn Li-Ion. Biltema leverer lader og 4 batterier som er testvinnere i 2004 for 169,- den gang. De er på 1800mA og varer meget lenge i et Canon A75 jeg har...

 

Edit: testen var om jeg husker rett på TV2

Endret av Ib
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...