Gå til innhold

Magnet problem med prosjektor? HJELP!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi er en gjeng som samles hver fredag for litt xbox på prosjektor. Er ikke min prosjektor men jeg skal høre for min kamerat som eier denne. Prosjektoren det er snakk om er en Toshiba TLPL55.

 

Det har vel egentlig gått ganke gradvis, fargene på bildet har blitt mer og mer gule. Nå er det egentlig bare gult som syntes, med visse nyanser, f eks det som skulle blitt svart gjør det mørkere og det som er hvitt gjør det lysere. Ved siden av prosjektoren står det blandt annet en forsterker, 20 cm ved siden og under vil jeg tippe. Den må stå slik pga den idiotiske standard AV kabelen til xboxen som ikke går an å splitte. Lyden må som kjent inn i forsterkern og bildet inn i prosjektoren.

 

Lampen i prosjektoren ble byttet for få uker siden også, han som eier den mente at etter det ble bildet bare enda dårligere. Så spørsmålet er, hva er det som forårsaker dette?? Er det som jeg tror magnetisme fra forsterkern eller lignende? Hva skal man gjøre for å få fargene på bildet tilbake? Hørte at det kan være smart å legge aluminiumsfolie rundt ett eller annet men hva? En annen rar ting er at om man ser på skjermen gjennom kameraet på f eks en mobil så er fargene som normale! Vi trenger hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første som må gjøres er å teste andre signalkilder. Flytt den også til en annen plass hvis du mistenker at plasseringne har noe med problemet å gjøre. Les bruksanvisninga og se om det finnes måter å nullstille eller kalibrere den på. Hvis ingen av delene hjelper så er det stor sjanse for at den er defekt og da er det lite sannsynlig at det er lønnsomt å reparere den siden nye prosjektører er blitt ganske billige.

 

At bildet ser bra ut gjennom kameraet kan ha noe å gjøre med at sånne kamera ofte har en kraftig automatisk kontrast og farvejustering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...