Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Veldig ustabil PC, varierer veldig fra dag til dag


Anbefalte innlegg

Hei, poster her for at det forhåpentligvis skal være noen der ute som har peiling på hva som skjer med PC'n min. Først og fremst, her er hva PC'n består av:

.

  • Chieftec Miditower
  • AMD Athlon 64 3000+ 2.0 GHz
  • MSI K8N NEO Platinum Edition S754
  • Gigabyte Radeon x800XT PE 256MB
  • 2 x TwinMOS PC3200 512MB DDR-DIMM
  • Hiper Strømforsyning ATX 525W
  • vifter: 2x80mm bak, 2x80mm foran og 2x120mm i døra
  • Thermaltake Venus 12 CPU-Kjøler

.

Okei, til problemet. Har hatt dette problemet siden jeg kjøpte nytt skjermkort. (Oppgraderte fra Sapphire Radeon 9800 Pro.) Så lenge jeg driver i Windows er PC'n stabil, kjører helt fint. Hvis jeg fyrer opp WoW kan ta det alt fra 5 minutter til 2 dager før PC'n kræsjer. Noen ganger kræsjer den hvert femte minutt hele dagen, andre ganger kan det ta 2 dager mellom hver gang. PC'n kræsjer på forskjellige måter.

.

  • Noen ganger står spillet helt stille, etter 1-2 sekunder blir skjermen svart og etter 1-2 nye sekunder dukker jeg opp i Windows hvor jeg får et vindu som heter VPU Recover hvor det står noe sånn som "VPU Recover har nullstilt din grafikkakselerator som ikke lenger svarte på kommandoer fra grafikkdriveren" (NB: Dette er kanskje ikke nøyaktig hva det står, fordi jeg aldri rekker å skrive ned osv).
    .
  • Andre ganger kan det hende at PC'n bare rebooter av seg selv, uten forvarsel. Dette skjer som regel bestandig 0-2 minutter etter at VPU Recover meldingen har dukket opp (ovenfor).
    .
  • Noen ganger fryser det seg og jeg må reboote selv. (Som oftest blir skjermen svart først og jeg hører en plagsom hengende lyd som repeterer seg selv, sikkert fordi jeg alltid hører på musikk.)

.

Jeg har prøvd forskjellige skjermkort drivere, jeg har prøvd å installere WoW på nytt et par ganger (ikke at jeg tror dette har noe med spillet å gjøre), jeg har installert flere vifter (har ikke alltid hatt så mange vifter) fordi jeg trodde det kunne være varme. Jeg har også skaffet meg ny PSU (hadde en råtten 360W før) uten at dette hjalp noe (jeg trodde det hjalp, men så var det bare en 2 dagers uten kræsj).

 

Siden jeg har en veldig dårlig husk kan det hende jeg har glemt noe, isåfall er det bare å spørre i vei, jeg vil helst ha oppklart i dette problemet snart.. begynner å gå rimelig lei. (NB, jeg synes fortsatt det kommer mye varmluft ut kabinettet, men nå har jeg ikke plass til flere vifter, heh)

 

Lagt til:

 

Den eneste utveien jeg ser her er å kjøpe et kort som ikke er ATI. Jeg har (såklart) søkt rundt på nettet angående dette problemet, og det ser ut som om det er noe feil på ATI kortene. Folk har prøvd alt uten at det har hjulpet. Regner med at jeg må gjøre som alle de andre, kjøpe meg et annet kort. Litt skuffende.

 

Lagt til #2:

 

Jeg installerte ATI Tool nå for å sjekke temperatur på kortet. Den viste først 80°, så gikk jeg inn på FAN Control (eller noe slikt) å satte at fan'n skulle kjøre på 100% til enhver tid. Dra droppet temperaturen til 77°. Plutselig etter 2 minutter dropper den til 40°. Kan dette ha vært problemet? Jeg skal hvertfall spille litt nå for å sjekke om det tar lang tid før det kræsjer igjen.

 

Lagt til #3:

 

Det tok ca. 5 minutter det vetts, så var det kræsj igjen. Jippi! :(:mad::hmm:

 

Lagt til #4:

 

Jeg kom på et par ting til jeg har prøvd. Skru av FastWrite, sette ned AGP Hastigheten, endre på Apparture(riktig skrevet?) Size.

 

Lagt til #5:

 

Jeg tittet litt mer på ATI Tool og la merke til at når jeg satte på "3D View" så økte temperaturen fra 33° til 64° på få sekunder. Er dette normalt? ;)

Endret av DemoNsouL
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

*Bump*. Vil bare forsikre meg om at mange ser denne posten. Kunne jo hende at den ene personen som kanskje hadde løsningen ikke kom online før posten min lå på side #2

 

Forresten, lurer på om kanskje denne posten sku ligget i skjermkort katogorien, for jeg er ganske sikker på at det er skjermkortet som ligger bak her, men hvem veit.

Lenke til kommentar

Mine forslag:

1. Hvis ikke du har gjort det, så hent den seneste driveren til grafikkortet på produsentens hjemmeside ( Den som følger med kortet er som regel ikke den nyeste)

 

2. Hvis du har innstallert den seneste driveren, og det ikke hjelper, så kontakt forhandleren og forklar problemet.

 

Hilsen tukols

Lenke til kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese innlegget. Jeg har som nevnt ovenfor prøvd forskjellige skjermkort drivere, og en av disse var den nyeste Catalyst driveren. Den bruker jeg akkurat nå også.

 

Mener du at jeg skal kontakte MPX, Gigabyte eller ATI? Jeg er litt dårlig på sånt. Har aldri sendt tilbake utstyr, og heller aldri kontaktet de for å si at noe er dårlig eller ikke fungerer som det skal. Takk!

 

Edit,

Sry. byttet ut Komplett med MPX

Endret av DemoNsouL
Lenke til kommentar

Du har lavd en veldig fin beskrivelse her. Hvad med å lave et "utklipp" av den, og sende den til Komplett? Se hvad de sier? Evnt. henvise til hele tråden?

Det er jo så 1000 kroners spørgsmålet du stiller om hvem du skal henvende deg til først. Mon ikke det kommer andre innslag i tråden. Evnt. fra noen som også har hatt problemer med kortet? Litt surt med et nytt kort.

 

Hilsen tukols

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...