Gå til innhold

Volt modding av NF7-S V2.0 VDIMM


Anbefalte innlegg

Jeg skal gå til innkjøp av nytt minne, sansynligvis noen OCZ VX brikker. Ser at hovedkortet mitt (Abit NF7-S V2.0) kun går opp til 2,9 volt. OCZ's rambooster er et alternativ, men er det mulig å gjøre dette selv? Finner noe info på nettet, men ingen enkel guide el.

 

Har noen et tips eller 2?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg anbefaler å gjøre en såkalt 3,3v-mod, altså å fore minnet direkte fra 3,3v-kretsen. Da lodder man noen ledninger fra ATX-kontakten, til MOS-FET-foten som forer minnet, og gjerne også til et par av kondensatorene som regulerer spenningen til minnet.

 

nf7_vdimm=vio.JPG

 

Dette bildet viser en lignende mod, bare at denne går direkte på kondensatorene, og ikke på MOS-FET-foten i tilllegg. Foten er festet like under punktet hvor nederste ledningen er loddet på, man må bare skrape av litt av kretskortet, slik at metallet kommer til syne. Jeg har også koblet fra foten (du ser den på oversiden av HK, det er den som er nærmest AGP-porten).

 

Man bør bruke minst to ledninger (gjerne tre), og de andre to kan da loddes på pluss-føttene til kondensatorene, slik man ser på bildet. Den metoden som inkluderer MOS-FETen, er utviklet av SteVIL på XS. Her finner du mer informasjon om denne modden. Jeg anbefaler å lodde til MOS-FET-punktet, pluss ihvertfall den største kondensatoren (den nederste på bildet), og gjerne en av de andre kondensatorene.

 

 

Det er selvsagt også mulig å bruke 5-volten til dette, hvis du vil ha litt høyere. Da må man bare ha en passende rheostat til å regulere med, da 5 volt nok blir litt i drøyeste laget :p

 

Det sies også at NF7 ikke gir stabil vDIMM over 3,5 volt. Jeg bruker 3,3-volten, og vDIMM ligger på 3,42 volt (også under maks last), og er fullstendig stabil. Denne modden ga meg vDIMM som nøyaktig tilsvarer 3,3volten fra PSU.

Endret av Bob Ibsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...