Gå til innhold

Kritikk på side, pluss litt hjelp m/SSI/IFRAME(!)


Anbefalte innlegg

Har holdt på å mekke på en liten side i et par dager nå, og har vel kommet frem til noe jeg kan leve med. Men tar gjerne imot kritikk fra andre!

 

På de forskjellige sidene bruker jeg <!--#include file="" --> for å hente inn diverse felles elementer, som header, footer og meny, slik jeg slipper å drive å oppdatere en haug med filer hver gang jeg forandrer på noe i de elementene.

 

Så vidt jeg vet ser siden tilnærmet identisk ut i både Opera, Internet Explorer og Firefox - med små irriterende variasjoner i plasseringen av forskjellige element - IE har større mellomrom mellom ting, mens f.eks Firefox har noen pixler bredere meny uten at jeg har noen god forklaring på akkurat det.

 

Et problem har jeg på forum-siden min; Jeg driver å leker meg med å inkludere forumet i selve siden, så den ikke forsvinner når brukerene går inn på forumet og de også slipper å åpne et nytt vindu for fortsatt å beholde websiden. Til dette bruker jeg da en IFRAME inkludert i en DIV (som heter 'ForumContent') som igjen er inkludert under 'main' DIV (den stiplede boksen). Ja, jeg vet at det å bruke IFRAME eller frames generelt sett er verre enn å tatovere seg med oppned-kors og pentagrammer, men det er likevel eneste metoden jeg har fått til å fungere. Og jeg bryr meg ærlig talt ikke om at Google-botene kanskje ikke crawler over forumet mitt - det er ikke ment å holde på informasjon som skal "Googles" uansett.)

 

Uansett - problemet er at jeg får ikke til å vise hele IFRAMEn i høyden. Jeg vil at elementet som holder på IFRAMEn (OG selve framen) skal utvide seg maksimalt i høyden slik at jeg slipper å scrolle både i hovedsiden og i forumet.

 

Om noen har noen gode tips for hvordan jeg skal klare å få til dette, eller for hvordan jeg kan gjøre dette på en annen metode - så er jeg lutter øre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hm. Artig. Har fått hele siden XHTML 1.0 Strict validert nå, bortsett fra forum-siden - som slutter å fungere som den skal om jeg definerer doctype til XHTML 1.0 Strict som alle andre sidene, eller tilogmed XHTML 1.0 Frameset.

 

Og av en eller annen merkelig grunn så går ifram'en "utom sine bredder" når jeg laster siden i IE 6.0, helt til jeg fører musa over en link, da "spretter" forumet til sin rette størrelse.

 

*sukk*

 

(EDIT: Teller dette som *bumping* forresten? I såfall må jeg bare beklage, tenkte ikke.)

Endret av Xoduz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...