Gå til innhold

DRI problemer med SIS 630


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Forventer egentlig ikke noe svar på dette her, men poster allikevel, bare for å ha gjort det.

 

Har et SIS 630 basert grafikk-kort på laptopen:

(VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [siS] SiS630 GUI Accelerator+3D (rev 31))

 

DRI funker som bare det, glxinfo og glxgears gir positive resultater, og alt annet som krever OpenGL funker som det skal.

 

Men, problemet er at når jeg kjører java programmer som krever noe som helst av 3D støtte (som JOGL, LWJGL, Xith3D, JME og Java3D), så fryser skjermbildet. Maskinen fryser ikke, for jeg klarer å skru den av p.g.a. at jeg har ACPI events på av/på knappen, slik at jeg ser at maskinen jobber når jeg trykker på den, og så skrur den seg av. Dette skjer på all slags visning av 3d grafikk i java (Som krever DRI), fra de enkleste rotasjoner av 3d objekter til mer avanserte scenarioer. Programmet funker i random antall sekunder, og så fryser displayet. DEt er ikke mulig å restarte X heller, skjermbildet henger helt til maskinen er skrudd av. Ikke er det noe intelligent å hente i log-filene heller, ikke noe galt i xorg.log eller kernel log filene. Skjønner pent lite.

 

Kjører kernel 2.6.11 med xorg 6.8.2. Har prøvd alt av forskjellige versjoner av X servere, kernel versjoner og distoer, samme skjer på alle sammen. Prøvd KDE, Gnome, IceWM, XFCE, you name it.. med samme resultat.

 

Poenget er, at programmer skrevet i C e.l. henger ikke displayet, så dette må være et eller annet i trådhåndteringen til JVM. Prøvd forskjellige versjoner av java, men med uten resultat. Har fortsatt ikke testa GNU Classpath, dette er evt siste håp.

 

Lurte på om flere har hatt lignende problemer med akkurat dette her?

 

Takk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...