Gå til innhold

Rask/stabil PC til kontorbruk/windows


Anbefalte innlegg

Skal hjelpe min onkel med kjøp av ny PC. Den skal vel egentlig bare brukes til vanlig windows bruk, dvs surfing, epost, office o.l. PCen skal være ferdig sammensatt, windows kan godt følge med men må ikke.

Spesifikke krav :

 

19" eller 20" LCD, DVD brenner (alle formater)

 

Finnes det noen gode pakketilbud ?

 

Anbefaling av enkeltkomponenter ?

 

Han kunne godt bruke 15 000, men jeg tror ærlig talt ikke det er nødvendig med så mye. Trenger jo ikke hovedkort, skjermkort, kabinett osv med all verdens dill dall som han aldri kommer til å bruke. Blir jo ikke noe spilling på PCen uansett.

 

Kan godt kjøpe i Trondheim dersom det ikke blir så alt for mye dyrere enn webshopene. Kanskje dere kan anbefale butikker ?

Endret av Ivan Drago
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg anbefaler en HP compaq dx6100MT. Denne får du i 2 utgaver, PD743ET og PE231EA. Det som skiller de er CPU, den første har en P4 3.0 (530) og den andre har en P4 3.2 (540). Ellers er følgende spesifikasjoner like: 512MB PC3200 RAM, 80GB S-ATA harddisk, kombinert CD-brenner/DVD-spiller (ikke DVD-brenner som du har som krav). Onboard skjerm/lydkort.

Disse PC-ene har 3 års maskinvaregaranti, og kommer med Windows XP Pro. De er dessuten dønn stabile og ekstremt stillegående. Det er kvalitet hele veien.

 

Edit: Og en LCD skjerm er helt klart å foretrekke foran en CRT til dette bruket, det finnes mange gode LCD skjermer i de størrelsene du beskriver. For eksempel Samsung sine modeller.

Endret av Spirograf
Lenke til kommentar

Det er litt forskjell på 19" og 20" LCD på oppløsning (1280 x 1024 og 1600 x 1200).

Skal en bruke "store" ark i Excel eller DAK gir 20" endel fordeler pga. oppløsninga (skjermen ser flere kolonner i Excel).

Skifta selv fra 17" LCD (samme oppløsning som 19") til 20" LaCie får med endel mer enn før, denne skjermen er ikke den billigste, kom vel på 8.500,- (7.750,- hos MPX nå).

" svir lett" 15.000,- på ny maskin om en lar skjermen få 8.000,-.

Satt nett sammen en "office" PC med K8N Diamond MB (for å få trådløs til min PC), XP3000+ , X600Pro skjermkort og 1024 RAM - ca. 5.000,- i "innmat" til kassa..

 

LCD skjermer er på "opptur", legger en litt i skjermen kan CRT skjermene sin tidligere "overlegenhet" være ganske liten, LaCie stod vel tidligere på CRT "linja" på "yrkesskjermer" - nå kommer de også med LCD løsninger.

Lenke til kommentar
CRT skjerm er ikke aktuelt, være 19" eller større LCD skjerm.

Sjekk Multicom sitt tilbud paa forrige DinSide.no -test. Den inkluderte 19" LCD og hadde toppp ytelse ellers. Ferdig montert med software. Kun 9400 kr.

 

Dette er jo en mye bedre maskin enn du egentlig trenger, men det er jo uansett ikke mye penger det er snakk om at man kan spare her....

 

 

Her er specsene (fra Multicoms hjemmeside):

 

Sort/sølv midi ATX kabinett

350W power m/støysvak vifte

Spesielt støysvak CPU vifte

512MB DDR 400 minne

250GB 7200rpm S-ATA harddisk

Geforce 6600 128MB 16x PCI-E

16x Dual Layer DVD±RW-brenner

Gigabit LAN 10/100/1000

S-ATA RAID kontroller

USB 2.0 porter

6-kanals lydkort

80W PMPO høyttalere

Scrollmus

Tastatur

19" TFT flatskjerm

 

Leveres ferdig montert og grundig testet.

MultiCom PC har tre års garanti og livstid telefonhjelp.

Endret av Jarlandre
Lenke til kommentar

Jeg er skeptisk til merker som Compaq o.l. Ønsker en PC bygd opp av standardkomponenter, slik at jeg slipper tull ved fremtidige oppgradering, BIOS updates osv. Kan godt hende det har skjedd endringer nå, men jeg har opplevd mye krøll med Compaq, Packard Bell o.l. Har f.eks. vært vanskelig å finne BIOS oppdatering på utdaterte modeller fra Packard Bell. Sist jeg kjøpte desktop PC fikk jeg ihvertfall mye mer for pengene ved kjøp av standardkomponent PC enn merke PC. Har ikke holdt meg like oppdatert på hardware fronten etter at jeg anskaffet laptop, derfor er jeg helt borte vekk når det gjelder valg av komponenter og hva man bør betale.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke kjøpe ferdig PC fra komplett? Office PC'er, da kan du evt. bytte ut de komponentene du måtte ønske osv. Legg til en skerm og vips har du en brukbar kontor/onkel PC!

 

Eller litt mer fremtidsrettet (jeg ville gått for denne): AMD 64. Legg til en skjerm her også og du får en PC som holder en del år! Komplett Athlon 64. Regner med at du ikke trenger noe bedre skjermkort enn FX5200...

Lenke til kommentar

Siden dette er en kontor pc, som ikke skal brukes til så masse kraftige applikasjoner. Så derfor anbefaler jeg en Amd Sempron basert pc. Legg heller litt mer penger i en god lcd skjerm som er god å se på istedet for å kjøpe nForce 4 og A64. Sempron gir en god ytelse for lite penger, derfor funker denne bra til en kontor pc.

 

Amd Sempron XP 2800+

Nec 3520A

Seagate Barracuda 250

Abit NF8 nForce 3 250 GB

Cooler Master Cavalier 3 Kabinett Sort

1024 Corsair Value

Logitech Cordless Desktop LX500

Samsung Syncmaster 213T

MSI 6200 128

Fortron Source 350 Watts

Fx5200 Dvi

 

 

Pris: 14802.- på Komplett.

Endret av Pasient-
Lenke til kommentar

Selv om det muligens er litt å banne i kirken her, bør du skjekke ut hva du får fra Dell også...

Jeg har forsøkt å sette sammen noen forkjellige pc'er i den kategorien du snakker om, og må inrømme at 5000 serien med 3.0 P4 til Dell med 19" skjerm er ganske konkuransedyktig på pris særlig pga 19" lcd. Men det varierer jo nesten fra dag til dag, men kan være verdt å skjekke i alle fall ;)

 

Forøvrig syns jeg det er overkill og bruke 15K på en pc til den bruken du nevner, han trenger neppe sli eller GT skjermkort...

Lenke til kommentar
Du bør velge en CRT-skjerm og ikke en LCD-skjerm, fordi CRT har bedre bildekvalitet, kontrast, lysstyrke og responstid.

Bullshit! Det eneste jeg er enig med deg i er at responstiden som regel er bedre. Jeg synes LCD har langt bedre bildekvalitet, kontrast og lysstyrke. Og ikke minst, MYE bedre å lese på og slikt. Får ikke vondt i øynene som mange får på CRT-skjermer

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...