Gå til innhold

Skjermkort og priser


Anbefalte innlegg

Jeg og en kamerat satt og diskuterte skjermkort og priser her om dagen. Jeg la fram mitt syn på saken: 1-2K er budsjett, 2-3K er mellomklasse og alt over er highend. Han har ikke veldig peil på skjermkort men mente generelt at han syntes dette var veldig mye penger for bare 1 komponent i en pc. Etterhvert begynte jeg å undres litt selv.

 

Hvor mye koster det egentlig å utvikle og produsere skjermkort? Hvor mye tjener skjermkortprodusentene per kort, hvor stor er profitten? Hvor god er konkurransen? Disse spørsmålene kunne ikke jeg svare på. Er det slik at skjermkortprisene er kunstig høye? Alle forventer jo at highendkortene skal koste rundt 4-5K, men _er_ de virkelig verdt 4-5K ?

 

Kanskje noen med mer kunnskap kan utrede dette litt for meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke hvor mye selskapene tjener, produksjonen,frakt og mellomledd (butikk) + frakt til bruker er vel det som koster pr kort.

 

Husk at 5000 ingeniører + 30.000 pcer jobbet i over 1 år med 6800 brikken.

lønn+ strømm burde bare for de 5000 bli 60000100000kr

 

 

AOpen, XFX, Club 3D, Gainward og Point of View er alle sammen forskjellige produsenter som lager hver sin versjon av 6800 . Du kan på en måte si at nVidia er oppfinneren av 6800 og de lar andre få lov til å produsere. (Mot en liten sum, da)

Endret av War
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...