Gå til innhold

Et bra men enkelt bilderedigeringsprog.?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er nokså amatør når det gjelder bilderedigering men hadde vert morsomt å lære seg det!

Hvilket bilderedigeringsprog. er det beste egentlig? Burde helst ikke være så veldig avansert å lære å bruke... men ikke så ekstremt enkelt heller. (skal brukes til å fremheve farger og kontraster og slikt)

 

Jeg takker for alle svarene jeg får på forhånd! (hint hint) :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke tenker på et gratis program, er det Photoshop Elements 3.0 du bør gå for (Pris kr. 900).

Finnes andre som kanskje som er like bra, men det er absolutt lettest å finne litteratur/ tips/ omtaler/ få hjelp etc. med P. Elements.

Egentlig ikke så veldig positiv til store kjemper (ala Microsoft etc.), men slik det er nå, så er det lettest å velge disse.

Lenke til kommentar

Jeg er enig med Birk88, selv om jeg bruker Photoshop CS selv og baserer anbefalingen min på det jeg har lest i datalitteraturen... Irfanview er et gratisprogram som er god til presentasjon av bilder og helt, helt, helt enkel redigering. Gimp er også gratis og har en masse muligheter av typen Photoshop, men å kalle det intuitivt vil være en horribel overdrivelse. Du bør etter min mening ha brukt andre billedbehandlingsprogrammer for å ha glede av det.

ACDSee er en sterk konkurrent til Photoshop Elements, men tilgjngeligheten av brukerråd/forum og etterhvert sannsynligvis bøker er jeg overbevist om at vil gå i PS Element sin favør.

Lenke til kommentar

Dette blir kanskje litt flisespikkete, men jeg vil anbefale deg Photoshop Elements 2 fremfor 3. Jeg har brukt alle versjonene og nr. 2 er den som likner mest på ordentlig Photoshop, 3 er et litt annerledes program hvor Adobe har lagt til et par fine funksjoner fra Photoshop CS, men fjernet noen andre; historyvinduet f.eks. som lar deg gå tilbake i til tidligere stadier i redigeringsprosessen. Du kan angre i PSE3 også, men bare ved ordinær Ctrl Z, så det blir litt mindre forutsigbart å jobbe med. Dessuten er det et utrolig tungt program å kjøre om du ikke har en ny maskin, jeg har kjørt både 1 og 2 på en 400 Mhz maskin og det går bra, men nr.3 har virkelig problemer... Men altså, gode er de alle sammen... På jobben bruker jeg CS, men merker stadig vekk at jeg åpner Elements 2 og ikke den siste om det er småredigeringer jeg skal gjøre hjemme... (Har begge installert der).

Adobe Photoshop Elements 2 koster 680 kroner i den billigste nettbutikken.

Lenke til kommentar

Jeg bruker som oftest Photoshop CS og er veldig fornøyd.

Jeg ble positivt overrasket over hva Picassa yter i og med at det er gratis. Har mange ganske bra funksjoner, som gir fine effekter. Det er også en glimrende bildefremviser/bildearkiverer. En annen ting som jeg likte med det er den raske zoomen man har i programmet, hvis man zoomer i bilder. Dette er en liten detalj, da.

Google har gjort en bra jobb.

Hvis du skal ha ett som ikke er gratis, bør du gå for Photoshop.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...