Gå til innhold

CompactFlash 2GB til RAW fotografering.


Anbefalte innlegg

Lurer på hvilken av disse brikkene (som var de 2 raskeste jeg fant) jeg bør kjøpe til å fotografere RAW bilder med til D70:

 

Sandisk CompactFlash Extreme III 2 GB oppgis til 20MB/s

Apacer Compact Flash Card 2.0GB Photo Steno Pro II oppgis til 100X. Hvor mye er 1X?

 

Men på den annen side, kunne jeg klart meg like greit med en 2GB til halve prisen (og halve hastigheten)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser de kun bruker B1.02 firmware på målingene sine. Mulig det er noen forbedring med B1.03 som de fleste bruker nå? Klarer den utnytte raske brikker bedre? For det ser jo ikke ut som det er store forskjellen mellom Sandisk Extreme III og Ultra II på det å skrive RAW.

 

Prisforskjellen er ikke mer enn 300 kr uansett på Ultra og Extreme. Lexar "80x" er heller ikke så værst, men koster mer.

 

PS: Fant ut hvor rask Apacer "100X" er: "15MB/sec in read speed , 13MB/sec in write". Sandisk Extreme III tilsvarer "133X".

Lenke til kommentar

Jeg har fundert i det stille (og delvis halvhøyt) og har nettopp fått bekreftet av en bruker i et annet forum at 1x defineres som 150 kb/s, visstnok etter overføringshastighetene på CD-romstasjoner (finner ikke tilbake posten så denne brukeren kan ikke krediteres dessverre. Hvis du leser dette, sorry!)

 

100x burde være ca. 15 mb/sek. Hva kameraet presterer er en helt annen sak.

Lenke til kommentar
Se

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_pag...p?cid=6007-6816

og finn den raskeste brikka du tar deg råd til.

Ser brikken jeg nå bruker ligger på bunnen her :) "Sandisk Standard 1GB" :thumbdown: Kan utfra testen der med fordel kjøpe et Ultra II eller Extreme III. Ser ut som om D70 ikke klarer skrive stort raskere enn 5MB/s. Men uansett er det jo greit med et kjappt CF-kort i USB2 lesern.

Lenke til kommentar

Sant nok. Jeg har lesern til Lian-Li. Noen som har lest noen test av denne?

 

Tok en liten test i går på å overføringshastigheter til CF-kortet i lesern, og det ble langt høyere enn de "skarve" 12Mbps (1,5 MByte/sek) som tilsvarer USB 1.1. Kom opp i nærmere nærmere 5MB/sek lesehastighet som skulle tilsi noe sånn som 40Mbit hastighet.

Og siden USB 2.0 har kun 3 hastigheter: Low Speed (1.5Mbps), Full Speed (12Mbps), and Hi-Speed (480Mbps), vil jeg tro at lesern støtter Hi-Speed og at selve CF-kortet er flaskehalsen, evt komponenter inne i lesern.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...