Gå til innhold

Skal Raptor-disker jobbe konstant? (også i idle?)


Anbefalte innlegg

Lurifaksen: Hvilket kabinett har du? Hørte på lydfilen og for meg så hørtes det ut som om du i tillegg til knatringen fra disken fikk denne forsterket av kabinettet. Har du vurdert å skru disken ut fra plassen og sette den på noe avfjærende. Mulig at dette kan hjelpe litt. Det finnes mye bra i gummi(oppheng) som kan hjelpe deg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har satt opp 8 maskiner med Raptordisker på jobben.

Har disse i 2 forskjellige kabinetter og det er en del forskjell på lyden utifra hvilket kabinett du har.

 

På kabinett der lyden slipper ut foran (i lufteventilen) blir det en del bråk, men ikke noe i nærheten av det du har på dine.

 

Har ellers oppdaget at mitt gammle Cheiftec bigtower (stålkabinett) forsterker diskstøyen over i kabinettveggen...

Da jeg fikk nytt Thermaltake (aluminiumkabinett) "sluttet" alle diskene mine å bråke!

 

Tror nok det er kabinettet ditt som er "synderen" i ditt tilfelle.

Har du noen kompiser med andre kabinetter, så kan du sikkert teste dette hos dem.

 

Uansett kommer ikke jeg til å investere i noen Raptor før jeg får SINNSYKT støydempende kabinett!!!!!!

Lenke til kommentar

Kjører med 2 raptorer i Raid 0. Lyden din kjenner jeg godt igjen, men har ikke problemet med at de knatrer i idle. Tror i likhet med flere andre her at en eller annen task skriver/leser til/fra disken din. Det vil nødvendigvis ikke kunne sees i oppgavebehandlingen hva som faktisk skjer. Det kan være driver problemer, sata kontroller problemer osv. Fersk install er ingen garanti for at dette spesielle problemet går vekk.

Ser ikke hvilket system du har, kanskje du kan skrive litt om det?

Lenke til kommentar

Vil nok tro den knattre lyden som kommer av lesehodet som beveger seg bestemmes av hvor godt kabinettet ditt kan absorbere vibrasjonene og støydempe dette.

Jeg har en Raptor 36.6 GB i et Cheiftec BX-03 kabinett som er meget stort og tungt (jeg tror det er armert betong i denne kassa) og jeg hører ikke noen knattrelyder med unntak av oppstart av Windows of slike tunge oppgaver.

 

Det eneste jeg hører fra min maskin er en meget lav summelyd fra PSU'en. Men er veldig, veldig stille hos meg - sover som regel med PC'en gående dag og natt.

Endret av skag1
Lenke til kommentar

Ang den lyden.. er jo noen "ulyder" i blant høres ut som .. .hører sån KR KR .. VRRRRRRRRRRRRR KR KR så går det vekk.. og så ett er en stund .. KR KR VRRRRRRRRR KR KR vekk ..

 

har ikke sån i min raptor 74 :)

 

Btw , jeg har lian li pc60 med intel oem fan og sånt.. hører godt disken når den gjør mange ting samtidig , men synes ikke det er stort mye mer en mine Hitachi 250 gig disker bråker ved hard jobbing..

 

folk som kjøper 10.000 rpm disk med 4,5 ms aksesstid, burde være klar over hva de går til..

 

Du får ikke en 500 hesters V8 motor til å høres ut som en nissan micra heller... :)

 

Ps: En liten ting til , jeg hadde og sån kontinerlig "knatring" i idle .. fysaken kalles Windows SWAP fil .. prøv å legge swap fila til en annen "stillegående" disk du , og se om det forsvinner når idle.. har du ingen andre disker.. oh well, da vet ikke jeg :) pakk den inn i dempeull og vifter med gjennomstrømming, så du får en vindtunell med dempeull rundt.. jeg gjorde dette på 3x samsung 60 disker engang i tia, funket strålende! Helt lydløs, og diskene var fremdeles helt kalde. (må ALDRI pakke disken helt inne, uten kjøling.. da lever den maks etpar timer)

post-62-1113222436_thumb.jpg

Endret av xB^
Lenke til kommentar

Jøss! Her var det masse svar...

 

Men ser ut til at mange har misforstått problemet... Problemet er ikke at det bråker så voldsomt, men at knatrelyden er mer eller mindre konstant.

 

Det andre opptaket er gjort med disken UTENFOR kabinettet, 1cm fra disken, så lyden er selvsagt ekstremt høy da... (slik at det er lett å høre hvilken lyd jeg irriterer meg over).

 

 

Til dere som foreslår å skru av prosesser som kjører i bakgrunnen: Jeg har gjerne lyst å bruke windows også. Går ikke an å skru av prosesser som services.exe, lsass.exe, svchost.exe, winlogon.exe...

 

Det jeg begynner å lure på er om dette er samme problemet som jeg har her. Forskjellen her er at Seagate disken lager denne lyden så lenge det er strøm på den. Raptoren lager kun lyden så lenge den på en eller annen måte blir "brukt". Blir rimelig skuffet over at det den dag i dag ikke går an å få tak i en normal harddisk. :shrug:

 

Skal forsøke å kontakte WD og høre hva de sier. Skal også forsøke å skru av page file, selv om jeg tviler på at det skulle ha noe å si (det er jo ikke normalt at pga file brukes konstant når du har 1GB ram).

Lenke til kommentar

Merklig sitter selv på en 74gb raptor og den lager ikke repeterende knatre lyden du snakker om vært 5 sekund. Har hatt disken siden mars 04, og har den ca. 30-40 cm fra hue mitt, så jeg hører godt når den kjører men aldri i idle.

Du har ikke bare hvert uheldig å fått en disk som det er noe problemer med?

Lenke til kommentar

Skjønner at det er knatringen du vil til livs, men når windows driver å skriver til disk så er det naturlig nok en grunn til det. Løsningen må vel være å eliminere noen av behovene for å skrive til disk.. Regner med at swapfila er en av synderene, men jeg tipper at det er noen logger som det skrives til, og sikkert system restore om du kjører dette (forsøk å skru det av om du kjører det).. Antivirus? Skjer det noen endring om du starter maskinen i safe-modus?

 

Ta et søk gjennom maskinen og legg merke til hvilke filer det nylig har blitt skrevet til.. så lar du maskinen stå idle med disken knatrende som den pleier, så sjekker du om det fremdeles er de samme filene som blir oppdaterte.. Tror dette vil være den greieste måten for deg å komme til bunns i hva det er som gjør at disken hele tiden skriver litt og litt.... :)

Lenke til kommentar

Hvor mange ganger må det repeteres at dette ikke har noenting med programmer som kjører i bakgrunnen å gjøre? Eller mener dere at windows ikke er kompatibelt med Raptor-disker? Lyden kommer jo når f.eks. BIOS scanner etter disker også (men da bare en gang).

 

Har forresten kjørt gjennom WD sitt diagnoseringsverktøy, og den finner ingen feil (den sjekker vel egentlig bare etter bad sectors og slike ting).

 

Pagefile og system restore er skrudd av.

Endret av Lurifaksen
Lenke til kommentar

Hmm. Høres ut som disken/lesehodene sliter med og rekalibrering. Hadde samme lyder på en gammel WD1200JB, sendte den til WD og fikk en ny uten slike lyder (som ble solgt som ny, da jeg var dritlei av hvine-lyden til WD diskene).

 

EDIT:

 

Forøvrig har jeg en WD Raptor 36GB på jobb, som ble kjøpt inn for ca 1 måned siden fra PS Data. Den lager lyd under arbeid, men ikke sånne periodiske tikkelyder. Den er stille når den er idle.

Endret av bidz
Lenke til kommentar
Ja, etter alt å dømme burde dette dreie seg om en defekt disk, men begge diskene lager jo samme lyd? Ikke spesielt sannsynlig med to defekte disker?

Tviler og på at de er defekte.. Tror mer problemet ligger i diskenes natur, de bråker mer enn vanlige 7200rpm disker. Høy ytelse koster :)

Har selv 36GB utgaven på mine jobbmaskiner, og de bråker langt mer en andre disker.... Med mindre det er fabrikasjonsfeil i en serie disker (og du har to av dem) så ville jeg gått for alternative måter å henge dem opp på, evt gått til innkjøp av en Q-tec PSU for å flytte fokuset fra diskene over på noe annet... ;)

Lenke til kommentar

Dette temaet interesserte meg veldig så jeg tok en test med mine egne Raptor 74 disker i går. Har disse på Asus A8N hovedkort på den "vanlige" kontrolleren og kjører ikke raid. Bruker den som systemdisk.

 

Åpnet kabinettet og satt med maskinen 10 cm fra øret.

 

Knatrelyden kommer hos meg ved oppstart av maskin (disksøk/bios), lasting av windows, men knatrelyden gir seg ca 30 sek etter oppstart, og forblir totalt stille. Kun "spinnelyd" igjen.

 

MVH

Kaare Kabhel

Lenke til kommentar

Har nå tatt kontakt med WD Support, og fått følgende svar:

 

Title: My EIDE, Serial ATA, or SCSI drive make a repeated clicking sound or noise.

URL: http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/ph...ated=1003443395

 

 

Title: How can I tell if the noise or sound my drive is making is normal?

URL: http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/ph...ated=1033495201

 

If it is not a defective data cable, then the drive has a mechanical fault.

 

In order for us to replace the drive you may create a Return Material Authorization (RMA) online at the URL below:

 

http://websupport.wdc.com/warranty/rmainfo...ype=end&lang=en

 

Once you have created the RMA you will just need to return the drive to the address on the warranty papers (that you get at the end of the process of on-line RMA creation) and we will send you a replacement as soon as possible. You can have replacements shipped immediately if you choose ‘advance replacement.’

 

Har en følelse av at det var mer et automatisk svar, enn en manuell vurdering av lydklippet jeg la ved... Men uansett tyder jo alt på at noe er galt med diskene...

 

På ene linken finner jo vi:

Abnormal drive sounds include:

Clicking or clunking sounds that occur repeatedly

 

Legger ved et nytt lydklipp

Dette opptaket er gjort i sofaen (hvor jeg sitter) - 2,5 meter fra PC'en hvor harddisken er montert og kabinettet lukket. Som dere forstår kan en bli litt irritert av å høre på den lyden mer eller mindre konstant.

Lenke til kommentar

hm, jeg har to WD-Raptorer (36Gb) i raid 0 som lager den klassiske og stygge nå-krasjer-jeg-snart lyden til WD :(

jeg nekter og tro at der er den 1mnd gammle Hitachi 250Sata disken som lager lyden!

WD diskene mine er ca 1år og 4mnd gammle...

Noen som har greid og krasje Raptor diskene?

PS.

de stakkar diskene jobber hardt 24/7, da jeg desverre bruker DC++ aktivt...

Lenke til kommentar

hm, jeg har en Western Digital Raptor 74GB, og enda en kommer fra netshop på mandag. og en 10.000 34 gb har jeg hatt i 1 år, før jeg knakk kontakten.

Ingen av disse bråker sånn som det blir skrevet om her.

Kanskje jeg er heldig?

(eneste lyd er en økende jetsusing når den øker spinninghastigheten ved overføringer av data)

Jeg var innom broren min som har en seagate 80 GB 7200 harddisk.

Den har samme lyd som det lydklippet over her, knittring i 1 sek hvert andre sekund.

Jeg kjørte defreg,scannet etter virus og spionprogrammer, slo av virusprogrammet og alle andre program så kun win kjørte.

Det hjalp ingen ting.

Men disken var ikke sånn når den var ny.

 

Det må være noe muffens og ugler i platene på noen disker.

Når jeg går inn i et rom med en data i, registrerer jeg med en gang om harddisken går vanlig eller har den kjente knittrelyden hver andre sekund.

 

Men en ting jeg merker meg er at de jeg kjenner som har en knitre harddisk

ingen av de kan noen ting om data , bare bruker den vanlig uten å scanne eller reparere, oppdatere noen ting .

Og de vennene jeg har som kan data, og justerer og holder den vedlike aldri får eller har hatt noen knittrelyd.

 

Sier ikke at det har noen sammenheng, men er merkelig.

Og for all del stemmer ikke det her inne på forumet .

Tipper de som har knittring her inne kan 300^6 ganger mer om data enn meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...