Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Tilgang til pop-mail overalt / IMAP mailserver


Anbefalte innlegg

Har et lite problem, bruker en del forskjellige bokser, og skulle gjerne hatt tilgang til mailen min overalt.

 

Hjemme har jeg en 24/7 boks som kjører Win2000 med bl.a. VPN, web, ftp osv. Siden det er litt plunder å slå på hovedboksen bare for å sjekke mail så hadde det vært kjekt å ha mailen lagret her siden den allerede står på. Videre skulle jeg gjerne hatt tilgang til mailen fra jobben og fra andre steder jeg måtte ha behov for det.

 

Outlook Express med å huke av på "leave message on server" fungerer sånn halvveis, men _sendte_ meldinger blir jo liggende igjen på den maskinen de ble sendt fra...... og det er kjekt å ha tilgang til dem også uten å måtte huske hvilken maskin det var du sendte den fra.

 

 

Alternativet er da Hotmail (i praksis utelukket pga spam) eller en IMAP-konto. Pop-kontoene mine må tømmes, og de lagrer jo heller ikke sendte mails.

 

 

Tanken var da om det er mulig å kjøre en mailserver hjemme som tømmer pop-mail og gjør den tilgjengelig via en IMAP-konto som jeg kan sjekke fra forskjellige bokser rundt omkring. Eller en annen løsning som vil fungere på samme måte.

 

Jeg har Terminal Server på 2000 (som er den løsningen jeg bruker nå), men jeg må jo allikevel ha en e-mail klient med kontoer på hver boks uansett for å få sende filer, links osv på e-post.........

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hmmm... ok, men er ikke dette Linux-programmer da?? Glemte å si det, men alle boksene jeg bruker er forskjellige Windowsbokser, og serveren som står hjemme er som sagt 2000.

 

Kombinasjonen Outlook og Exchangeserver vil nok løse problemet, men da jeg prøvde å legge inn Exchange fikk jeg beskjed om at jeg samtidig måtte legge inn Active Directory. Det har jeg for det første dårlig erfaring med (avinstallere AD funker dårlig!!), samt at det er litt overkill bare for å ha tilgang til mail på to pc'er.......

 

Men hvis det finnes noe tilsvarende til Windows så løser det langt på vei problemet vil jeg tro.

Lenke til kommentar

Jeg har satt opp Exchange 2K på en W2K server hjemme. Bruker Outlook webaccess og har tilgang til min e-post fra en hvilken som helst maskin på internett. Fungerer strøkent.

Du er selvfølgelig avhengig av en fast ip-adresse eller dynamisk DNS (som jeg bruker).

 

Du må selvfølgelig kjøpe en hel masse dyr software fra Microsoft (eller hvordan var det igjen...) for å komme i gang.

 

Jeg tar det for gitt at det fins gratis software som gjør det samme (Linux?).

 

@E

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...