Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Koble til et nettverk over internett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei,

 

teknisk sett er det ingen problem å koble seg fra internett til innsiden av et internt-lan eller mot en pc som står i dette lan'et. Det finnes muligheter til og med i de rimeligste bredbåndsrutere og brannmurer uten noe spesiell programvare.

 

Dette kan gjøres ved å åpne nødvendige porter i routeren / brannmuren og route disse så videre enten mot enkelte maskiner eller mot hele lan'et.

 

MEN - jeg ville aldri tillate noe slikt - alle og enhver som finnes på internett kunne utnytte dette til å koble seg mot det interne lan - det er fy fy!

 

Til og med noen rimelige hjemmeroutere har mulighet for å koble seg mot dem via en vpn (virtual private network) tunnel, noe som forhindrer at uvedkommende lytter til trafikken som går mellom maskin / lan eller lan / lan. Med en fornuftig authentisering sørger den også for at ikke uvedkommende kan koble seg opp.

Lenke til kommentar

En måte å gjøre det på er med SSH tunell. Men det er muligens litt vanskelig hvis du ikke er helt stødig på nettverk etc.

 

Det du trenger da er en SSH-server på innsiden som du kan nå fra utsiden (Åpne port 22). Så logger du på den med f.eks putty og setter opp tunellering. Hvis du f.eks vil ha tilgang til Remote Desktop på en maskin på innsiden, så tunellerer du port 3389 og kobler til localhost 3389.

 

Hvis du har en router som f.eks Asus wl500g eller Linksys wrt54g, kan du sette opp SSH server i selve routeren som du kan lage tunell gjennom. Genialt. Jeg har brukt dette til Remote Desktop, Samba (File sharing), etc.

 

Det fins diverse tutorials på nett, så det er bare å søke.

 

S.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...