Gå til innhold

"Mistet" partisjon på ekst WD, Kritiske data tapt!


Anbefalte innlegg

Hei, min kjære bror og jeg skulle ta å sette opp maskinen hans på nytt her forleden. Da han hadde surret med en del mer eller mindre mislykkede recovery operasjoner.

 

Jeg tok med min Ekst wd 250 (type standard hos komplett) og vi la over hans 40GB med data ditt. Så tok vi å satt opp raid mirror på nytt, kjøre en fullstendig formatering av diskene som stod i maskinen og da skulle det bare være å instalere windows.

 

Problemet oppstod etter instalasjonen. Jeg hadde dratt og da instalasjonen restartet maskinen hans som den alltid gjør mot slutten møtte han en bluescreen. Han ringte, jeg tenkte som så at tja, det skjedde vel noe feil under instalasjonen. Derfor forklarte jeg han å slette raid oppsettet og gjøre alt på nytt.

 

De gjorde han men når han skulle definere partisjoner under win install var det plutselig 2 disker der. 1 på ca 248Gb og en på 120gb... Det virker som om vi hadde 2 forskjellige oppsett av raid diskene. (som er 2x120) En mirror og en "maks lagringplass"..

 

Det han da selfølgelig klarte var å "prøve" å skape nye partisjoner på min eksterne disk, dette gjorde sitt til at disken nå er def i den forstand at du ser den i "enhetsbehandling" o.l, men at det ikke finnes noe partisjoner der. Han fikk ikke fullført noe formatering på disken så jeg har et svakt lite håp om at det kan reddes.

 

Er det noen som har noen tips på hvordan jeg forsiktig kan få ut disse data'ene? jeg vurderte å lage en partisjon identisk til den som var der og prøve noe "recover deleted files" løsninger men tok ikke sjangsen. Leverer trolig disken til IBAS hvis vi ikke ordner dette selv.

 

Er tusenvis av timer med grafisk arbeid, hauger med wireframes, shaders og ps/is arbeid som har gått tapt. Nesten 4 års arbeid.

 

Krysser fingrene for at dette er noe som kan ordnes, ordet backup har for meg og min bror fått en helt annen betydning. Og det holder ikke med en backup. Det er iallefall for vår del helt sikkert!

 

Antar at hans maskin oppsett ikke er så relativt da det er den eksterne disken data'ene trolig må utifra. De interne diskene er alllerede fylt med en del programmer og slikt vi tok før backup'en...

 

Og gud jeg angrer på at jeg ikke dro ut den ekst disken...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det finst diverse recovery verktøy, men problemet med dei fleste er at dei finn data og alt slikt frå disker utan partitsjoner, MEN dei deler dei inn i kataloger etter filetternavn(i alle fall dei eg har prøvd litt) pluss at filnavnet også blir forandra... det er MASSE arbeid å gjere det so vær forberedt på sette av litt tid for akkurat det der. driv akkurat å leite etter recovery verktøyet eg har brukt. gløymd namnet... var noko easy recovery eller i den duren...

 

edit:

http://us.mcafee.com/root/package.asp?pkgid=107

eller

http://www.runtime.org/

Endret av ghost7
Lenke til kommentar

Når jeg har vært uheldig og sletta en partisjon som ikke skulle slettes, har jeg brukt PartitionMagic sin disk-undelete funksjon.

Den scanner da harddisken etter gjennopprettelige partisjoner, og den viser deg hva som kan gjennopprettes før den gjør noe med disken.

Funker også, i noen tilfeller, selv etter fullført formatering.

Lenke til kommentar

Hvis dataene er så kritiske som du gir uttrykk for, ville jeg ha sendt inn disken til IBAS med en gang. Mislykkede gjenopprettingsforsøk fra din side kan føre til at dataene blir mer utilgjengelige og vanskeligere å rette opp enn de var før ditt forsøk.

Endret av Ehrgeiz
Lenke til kommentar

Vil bare legge til, uansett om du finner ut eksakt partisjon posisjoner så er det ikkje sikkert at all data kommer fram igjen. Det kommer an på kva som blei gjort, kva programmer du har prøvd å finne filene med igjen osv.

 

Er det så viktige filer, trur eg ikkje eg ville prøvd for mye sjølv, husk til meir du prøver til dyrere blir det hos ibas vist du ikkje greier det sjølv...

Lenke til kommentar

Så lenge han ikke har greid å skrive til disken så er alle data inntakt.

Da skal det være en ganske enkel operasjon å hente ut dataene igjen med feks. Get Data Back.

Men hvorfor har han ikke feks. en tape backup vist dataene er så viktige..

raid mirror oppsett hjelper veldig lite vist det brenner eller lynet slår ned/virus

Falsk trygghet..

Endret av taz
Lenke til kommentar

Tror jeg hadde tatt å testet noen recovery programmer først. Disse skal ikke skrive noe på partisjonen så skal ikke risikere noe med det istedet for å prøve å oprette partisjonen igjen osv..

 

Hadde stort hell med et program som du finner her http://www.r-tt.com/ Recovery Studio, da en partisjonstabell ble fucket opp her en gang. Fikk alt tilbake men testet en haug av programmer og fikk bare denne til å funke ordentlig. Finnes demo å prøve. $50 er ikke så ille heller..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...