Gå til innhold

Test av IBM Thinkpad 30


Anbefalte innlegg

Jeg har akkuratt lest testen av ibm sin nye lapptopp, og jeg må si jeg er lit overrasket over at den har blit rost så veldig opp i skyene.

Det er snakk om en pc til over 40k, og sammenlignings objektene er dell/zepto pcer som er i en helt annen klasse og koster under halvparten. Jeg tviler ikke på at ibm har produsert en bra pc her.. men burde ikke prisen ha noe større innvirkning på resultatet ?

Ibm gjør det jo ikke noe bedre en dell og zepto sine utgaver ytelse messig, og personlig vet jeg ikke om jeg syntes den kiloen med ekstra vekt er verdt 20k

(dette er selvfølgeleig med min lommebok, og mit behov for mobilitet)

 

Det jeg egentlig prøver og oppnå med denne er posten er og formidle mit ønske om at dere skal karaktersette flere forskjellige aspekter av pcen.

som foreksempell bateri levetid,Pris/ytelse og brukervenlighet osv. Grunnen til at jeg ønsker dette er at man skal slippe og lese hele testen for og finne ut om dette er noe for deg.

bare litt konstruktiv kritikk :wink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

kritikk er sunt. Ytelse er ikke alt. Viktig å legge merke til at maskinen har bedre batterilevetid enn de maskinene du sammenlikner den med. Den er mer solid, dvs den har det jeg kaller en positiv "kvalitetsfølelse" ved seg. Veldig solid maskin. Skjermen vingler ikke når du åpner/stenger den. Genial måte å få ut DVD-romen ut på f.eks. Maskinen har Bluetooth og trådløs nettverkskort fra Intel innebygget. Bare dette MiniPCI-kort koster flere tusen. Maskinen har UltraNav, skjermlampe (jeje) og er "legacy free". Jeg kunne sikkert ha fortsatt mer. Hadde det ikke vært for prisen og XGA-skjermen hadde den trolig fått 10/10.

 

_________________

Med vennlig hilsen,

 

Mohammed Sourouri

http://www.barbara.no

 

[ Denne Melding var redigert av: [L]337-Zonic på 2002-06-27 22:38 ]

Lenke til kommentar

Jeg ser jo at det er en bra pc.. og jeg har ikke prøvd den på som du har (skulle gjerne ha gjort det), men for meg virker det som en "mindre" pc en dellen.. den har mindre skjerm 14,1 tommer eller noe.. færre medi bayer? fik intrykket at den bare hadde 1 + batteri ?

altså ingen diskett stasjon, ingen mulighet til dobbelt batteri. Men det var uansett ikke pcen jeg prøvde og hakke på.. mere det at den blir sammenlignet med en helt anen type pc på et helt anet pris nivå.

 

foresten blir de fleste dell bærbare levert med pci wi-fi godkjent trådløst nettverks kort nå.

Lenke til kommentar

Fin test, men det er et par faktiske feil...

 

1. Selv om maskinen som er testet kun har XGA skjerm, fås den med bedre skjermer. Se f.eks. denne:

 

T30 P4 1.8G WXPP,256MB/40GB HighSpeed HDD,14,1TFT 1400x1050,UltraNav,DVD/CDRW,Eth,WiFi,Bluetooth,Security Chip - pris 48400 inkl mva. (!!!)

 

2. Extra batteri kan hot-swappes med DVD-spilleren.

Lenke til kommentar

Testen som barbara har gjort stemmer bra med det jeg har opplevd med denne maskinen. Jeg har en rimeligere versjon med 1,6mhz prosessor og uten trådløst utstyr som kostet meg ca 27000. Det er den 3. bærbare thinkpad maskinen jeg har hatt i T serien og jeg er kjempefornøyd.

Har testet en rekke andre merker i denne prisklassen som har "bedre" spesifikasjoner enn min T30, men INGEN kan måle seg med kvalitetsfølelsen og konstruksjonskvaliteten til thinkpad T-serien. Det eneste merket som kommer i nærheten er tectra serien til Toshiba, men de er allikevel et stykke bak og er dyre.

 

For MEG betyr ikke mhz og antall ram så mye som ren kvalitet på produktet.

 

Det absolutt dårligste merket som jeg har vært borti er Dell, både på kvalitet og service.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Skal oppdatere artikkelen med dette. Men hvor på IBMs hjemmesider fant du denne informasjonen? Jeg lette ganske lenge på IBMs sider etter mer info uten hell.

 

Quote:


Den 2002-06-28 09:18, tore45 skrev:

Fin test, men det er et par faktiske feil...


1. Selv om maskinen som er testet kun har XGA skjerm, fås den med bedre skjermer. Se f.eks. denne:


T30 P4 1.8G WXPP,256MB/40GB HighSpeed HDD,14,1TFT 1400x1050,UltraNav,DVD/CDRW,Eth,WiFi,Bluetooth,Security Chip - pris 48400 inkl mva. (!!!)


2. Extra batteri kan hot-swappes med DVD-spilleren.




Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...