Gå til innhold

Originalbatterier vs kopier


Anbefalte innlegg

Med et Canon Ixus 40jeg har opplever jeg vesentlig dårligere kapasitet på originalbatteriet fra Canon, enn på et Hännel med samme 720 mAh ratingen.

Originalen klarte 550 bilder i serie uten blits men med LCD på, mens jeg fylte 1Gb minne mer enn 2 ganger med Hähnelbatteriet, totalt 1702 bilder før det ikke ville mer.

 

Originalen har vel 7-8 ladesykluser mens Hähnelen har 3-4. Noen andre som har dårlig erfaring med Canons originalbatterier?

 

Edit: klargjøre setning

Endret av Ib
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Canon har relativt dårlige batterier sammenlignet med diverse piratmerker. Kapasitetsmerkingen i mah er ikke absolutt... 720mah kan være bedre på ett merke enn ett annet. Men at forskjellen skulle være så stor var jeg ikke klar over.

 

Det kan også ha noe med hvordan batteriene er ladet de første gangene. De første gangene man lader ett batteri, er det veldig viktig at det lades helt opp og helt ut igjen. Etter noen ganger vil batteriet så oppnå full kapasitet. Hvis det slurves med dette, vil batteriet få merkbart dårligere kapasitet enn ett riktig behandlet batteri.

Lenke til kommentar

Lader alltid alle batteriene i originalladeren helt til grønt klarsignal kommer på og tar disse ut umiddelbart for å hindre overlading. Hähnel kjøpte jeg hos Lefdal i Sandvika utenfor Oslo, Nok 245.- så det var også vesentlig rimeligere. Kjøpte også et annet fra Eurobatteries.com, Made in Japan uten navn GBP 12.-, og dette ligger midt i mellom på ytelse, uten at dette er testet spesifikt. Lefdal har dessverre ikke nettbutikk ...

 

Edit: bedret setning og mer info

Endret av Ib
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...