Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen vil ikke starte skikkelig opp


Anbefalte innlegg

Har hatt pcen siden torsdag forrige uke nå.. PCen har fungert 100% uten å klikke (når den ikke har vært overklokket) - plutselig idag, når jeg skruer pcen på.......så vil ikke skiten komme forbi biosen i oppstarten.

 

Jeg har prøvd å dra ut bios batteriet - men det samme skjer. Jeg KAN trykke på TAB - og deretter delete for å komme inn i biosen.. - Der må jeg automatisk søke etter harddiskene og cd-rommet. - En av harddiskene finner den ikke (den med WinXP på). Men etter jeg tar "save and exit" så skjer akkurat det samme.. Går jeg inn i biosen igjen da- så har den ikke funnet en eneste harddisk/cdrom....

 

Om noen har peiling på hva som kan være problemet så skrik ut.. Dette var VELDIG IRRITERENDE :cry:

 

Hovedkortet jeg har er et: MSI NEo2 nforce3 ultra s939 hk. Har en 1.8ghz winchester på den. Rammen er GAIL value ett eller annet. (Rammen har jo fungert fint siden torsdag)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

så biosen finner harddisken når du tar en "autodetection"?, men er borte igjen når du starter den opp på nytt?

 

Hvis den klarer å finne enhetene i når du tar en IDE autodetect, så tror jeg det ihvertfall ikke er noe galt med disse, men det virker som om hovedkortet ikke klarer å lagre innstillingene ned til EPROM'en. Trur kanskje hovedkortet ditt har tatt kvelden dessverre...

Lenke til kommentar

Hovedkortet finner EN av harddiskene. Den viser forresten feil - det står at den er 137gb - men den er 200gb. Så har jeg en annen 80gb harddisk den ikke finner i det hele tatt.

 

Du tror hovedkortet er ødelagt ja? Har de en tendens til å bare sånn plutselig bli ødelagt? Den har jo virket slik den skal siden jeg fikk den iallefall.. :(

Lenke til kommentar

hvis han finner en harddisk så er jeg neimen ikke sikker. Jeg pleier å kjøpe komponenter fra Datakjeden, og de er veldig hjelpsomme med å finne ut hvilken del som det er noe galt med (selv om ikke alle delene er kjøpt derifra).

 

Tror du nok må belage deg på elimineringsmetoden. Har du et annet hovedkort, så prøv de andre IDE-kompnoentene (HD/DVD-/CD-ROM) med kortet, og se om det virker da.

 

Hører du noen unormal klikking fra kabinettet under oppstart? I så tilfelle kan jeg fortelle deg med 99% sikkerhet at disken din er gåen.

Lenke til kommentar

For lenge siden ville pcn min plutselig ikke boote.. Den fant diskene, men når jeg gikk inn for å se på instillingene i bios fryste den.. Satt i dager og lurte på hva det var.. :p Til slutt gikk jeg inn i kabbiset, røsket ut IDE kabelen på fra alle diskene og fra hk'et, satt den inn igjen så gikk alt som smør. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...