Gå til innhold

Opptak av telefonsamtaler


Anbefalte innlegg

Først, jeg vet ikke om dette er det riktige stedet å spørre om dette, men jeg fant ikke noe som passet bedre.

 

Jeg ønsker å ha muligheten for å ta opp telefonsamtaler jeg har fra den stasjonære telefonen. Jeg har ikke mulighet for å bytte ut selve telefonen da denne er del av et sentralbordnettverk, så en eller annen dings ved siden av ville vært greiest.

 

Jeg har lett litt rundt på nettet, og har funnet en adapter på spyshop no, som overfører signalet til minijack, men jeg syntes dette, i kombinasjon med en båndopptager virker unødvendig tungvint.

 

Spørsmålet mitt er da: Har noen erfaringer med systemer for opptak fra telefon, finnes det opptagere som er spesiellt beregnet på dette, og hva slags pris må jeg i så fall legge meg på?

 

På forhånd takk for hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

trodde dem hadde andre løsninger i tillegg på spyshop.no, du kan jo prøve www.avlyttning.no og se om dem har noen løsninger.

 

Edit: fant noe om det, det er to måter og gjøre det på:

Fast telefon

 

Her finnes det to enkle muligheter for avlytting av analog linje.

 

1. Synlig montering

 

Med denne metoden setter man et adapter mellom telefonrøret og telefonen og en opptaker på dette adapteret. Så kan man enten velge å starte/stoppe opptaket manuelt hver gang man tar en telefon, eller sette opptakeren i stemmeaktiviseringsmodus som gjør at den starter å ta opp så fort noen løfter av røret på telefonen. Alternativt kan man sette adapteren og opptakeren i hvilken som helst telefonkontakt og oppnå samme resultat, men da vil man avlytte all trafikk på linjen.

 

2. Skjult montering

 

Fungerer på samme måte som synlig montering. Man setter et adapter på de 2 strømførende lederne i telefonkabelen hvor som helst på linjen og setter så på en opptaker på denne adapteren. Her vil det da være en fordel med stemmeaktivisering på opptakeren.

 

Mottiltak

 

For å unngå avlytting: Kryptere samtaler med et scramblersett. Begge parter i samtalen må ha hvert sitt sett. Da er det i praksis umulig å høre hva som blir sagt. Det kan også utføres søk på en telefonlinje, for å konstatere hvorvidt den er avlyttet eller ikke.

 

vist det er isdn har du andre muligheter:

ISDN linje

 

Isdn er en digital telefonlinje, men fullt mulig å avlytte. Dette kan gjøres enten via radiosender som bygges inn i telefonapparatet, eller et D/A (digital til analog) adapter, som kan kobles til telefonlinjen hvorsomhelst. Denne blir så koblet til en opptaker som automatisk tar opp alle samtaler. Myndighetene har enda flere muligheter. De kan via data lytte på alle ISDN linjer. I tillegg kan de også romavlytte rommet der telefonapparatet befinner seg. Dette gjøres ved at de kan "ringe" opp telefonen, uten at det kommer et ringesignal, og derefter aktivere mikrofonen i telefonrøret.

 

Mottiltak

 

Samme retninglinjer som analoge linjer. Man kan trekke ut støpsel for å hindre at myndigheter romavlytter via data.

Endret av paroa
Lenke til kommentar

Du trenger bare en motstand og en kondensator. Husker ikke hvordan du koplet det. Men det var bare å kjøre rett inn på mic inngangen på en opptaker (minidisk ol.)

 

Søk litt på nette, så finner du ut hvordan du skal lage deg en slik sak.. Koster mindre enn en pakke tyggis...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...