Gå til innhold

Hvilket objektiv til Nikon D70?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg skal kjøpe meg Nikon D70. Til dette kameraet trenger jeg et objekt. Siden dette er første gangen jeg kjøper et speilreflekskamera og første gangen jeg kjøper et objekt så trenger jeg litt hjelp til valg av objekt. Jeg har egentlig ikke peiling på hvilket objekt jeg skal kjøpe (ikke mer enn 6000 kr).

Jeg har sett på sånn fisheye objekt (AF DX Fisheye-Nikkor 10.5mm f/2.8G), og jeg lurer på om noen har prøvd objektet og kan si meg hvordan det er....(spesielt når det er mye bevegelse)....

Jeg har også sett på et annet objekt (AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED) og lurer på om noen har prøvd dette?

 

Det jeg kommer til å ta bilde av er for det meste er action (sport) og det er viktig å få et skarpt bilde når det er masse bevegelser. Jeg ønsker også å få med masse på et bilde, derfor så jeg på fisheye objekter. Men er det egentlig vits i å kjøpe fisheye objekt for å få oppfylt de kravene jeg har ovenfor? Og er det stor forskjell på kvalitet på fisheye objekter og "vanlige" objekter??

 

Håper noen kan jeg hjelpe meg eller komme med anbefalinger på objekter som er bra til det formålet jeg skal ha det til......

Endret av bynhffba
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et objekt er noe man kan ta bilder av ;)

Et objektiv tar man bilder med :)

 

Fra spøk til revolver.

Ingen av de objektivene du her nevner er noe særlig til sport/action. Et fisheye på 10.5mm vil absolutt IKKE være noe for slikt og 18-70mm er et bra objektiv, men til sport vil du trenge et mer lyssterkt (raskt) objektiv. Eks. en zoom med lysstyrke F2.8 på 70-200mm en plass er noe veldig mange bruker til slikt. Man kan også bruke en telekonverter på lyssterke objektiver for å få lengre brennvidder, men man mister lys (en 1.4x konverter "stjeler" 1 blender, mens en 2x konverter gjør at man mister 2 blendere. Mao: Et objektiv med lysstyrke F2.8 blir ved bruk av en 1.4x konverter til en zoom med blender F4. Om man setter på en 2x vil man ha et F5.6 objektiv).

 

Ellers finnes det massevis av gode objektiver med fast brennvidde til hyggelige priser.

 

Jeg ville nok ha rådet deg til å kjøpe D70 med 18-70mm + en zoom på 80-200mm F2.8. 18-70mm får man til en veldig grei pris sammen med D70, mens prisen på Nikons telezoomer har jeg dessverre ingen peiling på :)

Det jeg har veldig god peiling på er å handle brukt optikk ;) har spart endel tusenlapper på det. På www.foto.no finner man landets største omsetning av brukt fotoutstyr. Har bare positive erfaringer med å handle med folk der (har kjøpt 5 brukte objektiver der siste året). Om man bruker Ebay eller andre plasser kan man få ting enda billigere, men risikoen er nok også endel større på at man kan kjøpe katta i sekken.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Start med å kjøpe D70 med 18-70 kitet som Åkken-Bom og mange andre anbefaler. Hos Fotohuset i Karl Johans gt. selger de det for kr. 8.950,- for norsk utgave. Bor du et stykke unna Oslo kan du ringe de på 22 42 09 60 og de kan sende deg det i oppkrav. Sjekk så bruktmarkedet her på Akam eller foto.no

 

:D Per

Lenke til kommentar

Tror ikke jeg ville ha gjordt det.

Det er vel ikke noe særlig billigere, pris i euro + frakt+mva. EU og ikke Norsk garanti/reklamasjonsrett. En annen ting er hvis du er på reise selv og tar det med i veska "brukt".

Slik jeg har tolket andre her og på foto.no kan det være gunstig å kjøpe objektiver i utlandet, da dyrere optikk.

 

 

:hmm: Per

Endret av perah
Lenke til kommentar

Når man da har kjøpt seg Nikon D70 med 18-70mm objektiv og skal kjøpe seg en sånn zoom. Skal denne zoomen da monteres på objektivet?? Eller hvordan skal det monteres? Jeg fant et bilde på en zoom her . Den zoomen så veldig stor ut hvis den skulle monteres på objektivet, eller hvordan er det der fungerer???

Hvor stort minnekort burde jeg kjøpe? Holder det med 1 GB eller burde jeg gå høyere??

Lenke til kommentar

På de fleste speilreflekskameraer er det utskiftbar optikk, det er det også på D70. :thumbup:

 

18-70 er også et zoomobjektiv som du skrur/tar av kamerahuset, for å sette på f.eks Tokina 80-200 objektivet som du har funnet frem til.

 

Når det gjelder minne, klarer du deg lenge med 1gb.( har selv 2 kort på 512mb) men har du råd kan du gjerne kjøpe mer.

 

Sett deg gjene inn i hva et ((D)SLR) (Digitalt)speilrefleks kamera er før du handler, så du vet hva du får. Kansje enda en grunn til å handle i en fotobutikk/fagbutikk(les f.eks. Fotohuset) som vet hva de driver med og kan gi deg objektiv og veiledende hjelp, samt at du kan se på forskjellige kameraer.

 

Lykke til :thumbup:

 

:D Per

Endret av perah
Lenke til kommentar

I tillegg til å surfe rundt på alle foto nettstedene, inkludert dette forumet, anbefaler jeg deg sterkt å ta en tur på biblioteket for å låne en god generell bok om fotografering før du begynner å investere i digitalt speilreflekskamera med tilhørende dyre objektiver.

 

Hvis du ikke vil gå på biblioteket så har du noen linker her:

 

http://www.fotosidan.se/docview.htm/1095

http://www.nikonians.org/cgi-bin/dcforum/dcboard.cgi

http://www.cqj.dk/Tips-foto.htm

http://www.dofmaster.com/articles.html

http://www.moosepeterson.com/techtips/index.html

Endret av froggyler
Lenke til kommentar
Du skriver at jeg burde sette meg inn i speilreflekskamera før jeg kjøper kamera/objektiv.

Er det noen som har en slik side der jeg kan lese om speilreflekskameraer og objektiver, gjerne få nøye forklaringer på ord å utrykk og slikt?

Ja det er som froggyler skriver, biblioteket og,eller ALLE fotosider inkl. hans linker.

:cry: Per

Endret av perah
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
takk for alle svar :D

 

Åssen er det å handle fra utlandet? avgifter og alt sånt? Jeg så litt inne på http://www.bhphotovideo.com/ der det var betydelig lavere priser enn her i Norge.... er dette noe å satse på eller burde jeg holde meg til norske forhandlere???

Jeg har handlet mye fra BH, men selve kameraet ville jeg heller kjøpt i Norge. Det er lite å spare på å kjøpe kameraet i USA, og du mister mange av fordelene vi har som kunder i Norge.

Ekstrautstyr som objektiver, filtre, batterier, minnekort o.l. kan du derimot spare mye på å kjøpe fra BH. Særlig hvis du bestiller mest mulig på én gang, da blir portoen en mindre andel av kjøpet. Dessuten kan du bestille sammen med en "fotokompis" e.l. for å spare mer på portoen.

 

Husk at det ikke holder å oversette prisen direkte fra USD til NOK. Du må i tillegg regne med frakt og mva (25%), pluss et lite tollgebyr (70-150kr).

Endret av anderfo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...