Gå til innhold

Skifte av batteri til iPod.


Anbefalte innlegg

 

Mine grunner:

Fordi jeg liker å fikse sånne ting selv.et batteri som er naturlig slitt.

Fordi man får bedre batteritid enn originalbatteriet (i hvert fall i mitt tilfelle)

Fordi det går mye raskere å fikse selv enn å vente på saksgang i en reklamasjonssak.

Fordi jeg har så få prinsipper at jeg ikke gidder reklamere på en slik sak selv om jeg kanskje hadde hatt reklamasjonsrett.

Fordi jeg har sympati for butikker som blir belastet av folk som har pugget forbrukerkjøpsloven, og presser den for det den er godt for. Batterier er forbruksvarer, punktum. Apple gjør det riktignok vanskelig for seg selv da forbrukere ikke uten videre kan bytte ut batteriene.

5945226[/snapback]

 

 

Jeg skjønner deg godt. Dette var ikke meningen å virke kritisk til de som vil fikse noe selv. Jeg liker også å fikse ting, men jeg er også dritt lei av butikker/produsenter som leverer varer som ikke holder det de lover. Kjøper jeg en skjorte og knapper faller av etter en måned er det ikke bønn. Det med batterier er kanskje i et grenseland, men selv om det er forbruksvare, punktum - som du sier, så må også forbruksvarer holde det produsenten lover. Hvis melken blir sur en uke før den har gått ut på datoen er ikke kunden "vanskelig" hvis han/hun klager.

 

Jeg kjenner ingen iPod-eiere som har hatt den batteritiden som Apple har lovt i sin reklame. For de iPodene som selges nå oppgir de klokelig nok "inntil 20 timers batterilevetid". Men for en kunde er et slikt vagt utsagn ubrukelig hvis du skal sammenligne med andre spillere. Det kunne vært en idé å opprette en standard for batterilevetid á lá det de har for digitalkameraer. Hvis EU kan klare å lage standarder for hvor mye bøy en agurk har lov til å ha, burde de klare å lage en slik standard for mp3-spillere og.

Endret av persandvik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan godt hende den negative oppmerksomheten rundt iPod-batterier skyldes at iPod er verdens mest solgte MP3-spiller, og at den derfor naturligvis vil få større oppmerksom, om det så skulle være positiv eller negativ.

 

Selv om Apple fortjener mye av batterikritikken syns jeg mange andre produsenter/bransjer/varegrupper fortjener mye mer kritikk. Apple er absolutt ikke de eneste som oppgir "opptil xxx timer" og ikke leverer det i praksis. Bare se på batteritid på bærbare PCer ;)

 

Vi skal heller ikke glemme at vi lever i et bruk-og-kast-samfunn. Forbrukere tenker kun på en ting, og det er pris. Produsenter blir "tvunget" til å presse ned priser for å ikke dukke under i konkurransen, og da går det alltid på kompromiss av noe, for eksempel kvalitet.

Jevnt over er kvaliteten på elektronikkomponenter ofte altfor dårlig, men det er i bunn og grunn forbrukernes egen feil.

 

Jeg har hatt en rekke forskjellige iPod-modeller fra forskjellige generasjoner, og har likt disse veldig godt. Batteritiden har ikke vært til stor frustrasjon for meg, og det var bare morsomt og interessant å bytte batteriet. Allikevel tror jeg ikke min neste MP3-spiller blir fra Apple. De roter seg for mye inn i innskrenkinger og proprietære løsninger syns jeg.

 

:)

 

Edit: Jeg liker ikke agurk. Hadde de bare brukt pengene på en bananbøylovgivning i stedet

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...