Gå til innhold

P2P og åndsverkloven


KrageV

Anbefalte innlegg

Slik jeg har forstått det så har man lov til å kopiere musikk og filmer til familie og venner. Nå er jeg på ingen måte noen jurist, men har allikevel noen juridiske (og kverulerende) tanker angående temaet.

 

1. Familie

Norge er pr. definisjon et kristent land og skal dermed i teorien tro på det som står i bibelen. I bibelen står det at mennesket startet med Adam og Eva og dermed er vi alle i familie, selv om vi er 1000-menninger. Men seriøst, hvor går grensen ved familie, 3-menning, 10-menning eller 20-menning?

 

2. Venner

Man har lov til å arrangere slutta lag ved at man skriver seg på ei liste. Ut fra dette får man utvidede rettigheter som å servere alkohol. Dette blir kalt venners-venners-lag. Kan man da f.eks. skrive seg på en liste til en DC-hub og dermed være venn med de andre som er der? Kan man argumentere i en eventuell P2P-rettsak med at "Alle mennesker er mine venner!!"?

 

Vet ikke om dette er holdbare argumenter, men åndsverkloven er jo skrevet på en tid da det ikke akkurat eksisterte så veldig mange P2P-nettverk og dermed må den ha mangler.

 

Er det noen som vet om det nye lovforslaget tar opp temaer ang. familie og venner-definisjonen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...