Gå til innhold

Vidvinkeladapter til Exilim


Anbefalte innlegg

Jeg var nettopp på elektrosjappa på Gardermoen. Der hadde et sett med vidvinkeladapter til kompaktdigitalkameraer (puh..) til tre hundre kroner.

 

Pakken bestod av en liten vidvinkellinse (tror det var 2x), samt en ring til å lime på objektivet. Hele greien festet seg med magnetisme. Den lille ringen som skal limes på kameraet var av metall og i linsen var det en magnet. Dette skulle da visstnok holdes godt sammen.

 

Finnes det noen andre løsninger til mitt kamera (exilim z3)? Tror denne magnetsaken virket litt "Claes Ohlson"... Kan dette fungere Og ikke minst hvor kan noe slikt kjøpes?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så en lignende løsning til et Canon Ixus en gang. Ringen satt godt limt fast til objektivet, og magneten var sterk nok til at vinkeladapteren holdt seg godt fast. Men dulter du borti noe, så faller den jo av. Derfor er det lurt å ha den på kun når du skal ta selve bildet. Vet ikke hvordan bildekvaliteten er med denne løsningen.

 

Ellers finnes det enkelte "harry-løsninger" der du fester en adapter i stativfestet under på kameraet, og som igjen festes i en adapter som står foran linsen. Dette høres for meg ut som en løsning som kan skape mye tull og unøyaktighet... samt at det gjerne blir litt stort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...