Gå til innhold

WD2000JD - disk stopper, RAID-array må restores


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

På torsdag henta jeg meg to stk. harddisker av typen Western Digital Caviar, 200GB, som var på tilbud hos Netshop.no for 850kr.

 

Jeg monterte de i min noen uker gamle Shuttle, og satt opp RAID, striping av data, og installerte Windows og mine programmer og spill.

 

Jeg starta World of Warcraft, og hørte noen rare tikkelyder, om dette kommer fra harddisker eller what-so-ever, vet jeg ikke. Lydene kom når jeg så rett frem, men hvis jeg så rett opp eller ned i bakken forsvant de nesten helt - veldig irriterende klikking, siden dette ikke bare var et klikk i sekundet, mer som 20-30.

 

Greit nok og irriterende nok, men, spillet hengte seg helt og jeg hørte at den ene disken stoppa helt. Jeg åpna dekslet og kjente hvilken som stoppa, og noterte meg det.

 

Jeg fikk ikke restora arrayet, så jeg måtte slette det og lage det på nytt, og gjenta installasjonsprosessen.

 

Dette skjedde enda en gang, men etter maange rebooter og banning fikk jeg spørsmål om jeg ville restore arrayet, og det så ut til å fungere...

Men den gang ei! Jeg fikk beskjed om at filen \WINDOWS\system32\config\system manglet eller var skadet. "Du kan reparere det ved å trykke 'r' i åpningsskjermen under Windows-installasjon". Kunne ikke trykke 'r' noen plass i Windows-installasjonen, så jeg installerte Windows på C: og lot partisjonen være slik den var. Når jeg kom tilbake etter 5 minutter hadde maskinen starta om igjen og jeg var inne i Windows, slik det så ut når jeg "forlot".

 

Problemet har ikke forsvunnet enda, så jeg må vel restore arrayet et par ganger om dagen hvis jeg er heldig, hvis ikke flere ganger.

 

I dag skjedde det om igjen, og derfor konsulterer jeg meg med dere på Hardware.no før jeg kontakter Netshop.no og sender inn disk(ene).

 

Annet spørsmål, siden det kan ta opp mot en time før disken slutter å rotere/stopper, hva vil Netshop.no si hvis jeg sender inn disk(ene) og de tester de(n) i 5 minutter og ser at den fungerer fint?

 

Oppsett:

 

Shuttle SB81P

Intel P4 S775 3.2GHz

PowerColor X800 XT

1GB TwinMOS

2 x WD2000JD (RAID 0/striping)

 

MVH

 

Bjørn-Petter!

Endret av Karibi-Kåre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...