Gå til innhold

Hvilken linux bør jeg velge ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Prøv Mepis v3.3. det er både en live-distro som du kan kjøre fra cd, og liker du den kan du instalere ved å trykke på ikon på skrivebordet, enklere blir det ikke. I tilleg følger det med alt av pluggins og codecer så du trenger ikke knote mye før systemet er i gang. og alt går på en cd,

 

Edit:

Jeg nevner MEPIS fordi etter å ha prøvd den i helgen vil jeg si at den er mye enklere enn Fedora, som jeg vanligvis har pleid å si er grei for en nybegynner. Alt bare funke..., men den gikk på dør fordi den ikke hadde x.org, men det er det eneste jeg hadde å utsette. Booter tre ganger så kjapt som fedora og er kjapper all-over.

Endret av LessThanJake
Lenke til kommentar
Jeg har nesten ikke peiling på linux , har prøvd litt ,men ikke så mye.

 

Så jeg lurer på om det er noen av dere som vet hvilken distro som vill fungere knirkefritt på en bærbar centrino maskin + vere brukervennlig i tillegg ? :hmm:

Anbefaler SUSE. Den er kjent for å være veldig god på bærbare, og er også lett å komme i gang med for nybegynnere.

Lenke til kommentar

Ubuntu liker jeg best, men Mandrake og SUSE er også veldig bra, Fedora er ikke verst den heller, eller hvorfor ikke Arch, Slack, Gentoo, Debian, Vector eller Vidalinux...

 

Nei, spytt heller i handa og se hva det ligner, så tar du akkurat DEN distroen... viktigste er å komme igang.

 

Lett-å-komme-igang-med-distroer:

----------------------------------------

- Mandrake

- Fedora

- SUSE

 

EDIT: Fikk ikke med meg at det var en bærbar... Mandrake og SUSE skryter på seg best støtte for bærbart, skjønt jeg vet mange bruker Ubuntu også på Centrino-maskiner.

Endret av TopDog
Lenke til kommentar
Hei!

Fikk Mandrake Linux 10 i et PCpro blad en gang i 2004. Er ikke det den nyeste versjonen? Søkte på google etter mandrake linux 11, men fant ikke noe særlig nyttig info. Er den gratis eler må man kjøpe serienumer?

 

Hilsen Daniel aka. _Adler_

Nyeste Mandrake er 10.1. Mandrake er gratis, men de oppfordrer deg til å melde deg inn i MandrakeClub for å støtte Mandrake.

Lenke til kommentar
Har jeg forstått det rett: distro=operativsystem (som linux)?

Nei, en distro er en samling av forskjellige programmer, konfigurasjonsfiler, script og et pakkesystem som sammen skaper operativsystemet

 

Linux er navnet på KJERNEN som brukes av operativsystem GNU, GNU er navnet på operativsystemet alle snakker om, kombinert blir det GNU/Linux (hvis du refererer til både kjerne og resten av operativsystemet)

Endret av RatiX
Lenke til kommentar
Hei!

Hva er forskjellen mellom 10.0 og 10.1? Det kan da ikke være så mye??

Har jeg forstått det rett: distro=operativsystem (som linux)?

 

Hilsen Daniel aka. _Adler_

Distro = sammensettning av Linux-kjernen og forskjellige programmer som tilsammen former et operativsystem. Så du kan godt si "Distro = OS". Linux (kjernen) i seg selv er ikke et OS.

 

Ang. forskjellene mellom 10.0 og 10.1 kan du se versjonsforskjeller her. Kort sagt har 10.1 mange forbedringer som X.org i stedet for XFree86, nyere 2.6-kjerne, udev, og generelt sett nyere programversjoner.

Lenke til kommentar
jeg ser ikke x.org som en forbedring i forhold til xfree 86, det er blant annet mye verre å installere invidia modulene....

jeg bruker xfree forever :D

Det er ikke forskjell mellom X.org og XFree86 når det gjelder installasjon av nVidia driverene (eller i bruk). X.org har allerede kommet med så mange forbedringer over XFree86 siden de gikk "solo" at jeg ser ingen grunn til å sitte på gode gamle XFree86 (R.I.P). X.org er framtiden ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...