Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pussig TCP/IP Nettproblem


Anbefalte innlegg

Jeg har en flunkende ny datamaskin, bare flotte komponenter... Asus hovedkort, MSI Geforce FX5500 grafikkort, Kingston PC3200 minne etc.etc.

 

Maskinen går unna som hakka møkk, starter opp på null komma svisj, ikke en eneste liten ting å sette finger på etc.etc. ... bare fryd og gammen.

 

... helt til, ja, et merkelig og uforklarlig problem har dukket opp. Win XP/SP2 er installert, hovedkortets BIOS er av absolutt siste dato og versjon... jeg har hardware firewall (liten 4-ports router koblet til DSL, med innebygget firewall)...

 

Det som skjer, nemlig, er at plutselig virker det til at nettaksessen min blir flaskehalset totalt. La oss si jeg sitter og jobber, taster en MSN Messenger -melding, surfer litt på et par nettsider (f.eks. Hardware.no)... og vips - så begynner nettet, veldig brått og brutalt, å gå supersakte - til det stopper helt opp.

 

MSN, Skype og ICQ f.eks. fortsetter å surre og vise online, men Internet Explorer nekter plent å vise en eneste side. I noen tilfeller starter den med å gå supersakte, og av og til klarer den å laste nettsider bare den får tida til hjelp... men som oftest så bare tygger den i forsøket på å laste, inntil den gir opp. Og etter at den har gitt opp, så blir nettilgangen omtrent borte. Alle nettlesere (Opera, Mozilla, Explorer etc.) viser -umiddelbart- melding om at "Siden kan ikke nås"... den gjør ikke engang et forsøk på å laste.

 

Jeg har aldri opplevd tilsvarende feil... det kan nesten virke til at protokollen (TCP/IP) rett og slett går i kne. Jeg har til og med disablet nettverkskortet som er integrert på hovedkortet, og satt på plass et eksternt flunkende nytt PCI-kort...

 

Uten at det hjalp nevneverdig...

 

Noen andre som har opplevd dette, eller som kan ha en ide om hva som kan være gæernt?

 

Jeg så for meg en korrupt WinSock32.dll eller noe sånt... men har ikke lyst å begynne å erstatte denne typen filer i hytt og gevær uten at jeg har vurdert andre muligheter for fiks......

 

Cheers

Rob.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv hadde jeg et problem der internetten og alt mulig gikk enormt sakte.

Da var problemet nettverkskortet.

Åssen det har skjedd, har jeg ingen aning om, var 100mbit nettverkskort, virka som om at den plutselig bestemte seg for å bli et 10kbit nettverkskort.

Prøv med et annet nettverkskort, og se om problemet fortsatt oppstår.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...