Gå til innhold

Er luftstrøm støydempende?


Anbefalte innlegg

Satt å tenkte litt..

Jo flere hull i et kabinett jo mer støy slipper ut.. men i hullene man har en vifte til å blåse inn.. vil støyen fra maskina forplante seg like lett gjennom luftstrømmen som denn ville i stillestående luft?

Ser da selvfølgelig bort fra støyen i selve vifta..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg vil no tru at det er samme støyniva om du IKKJE har gitter forann hulla. Har du derimot gitter forann viftehulla så seier det seg sjølv at du får meir motstand og meir lyd. Om du har gitter foranna vifteåpningen blir det ein slags lys blåselyd som merkast veldig godt, men det kan jo selfølgelig variere fra vifehull til viftehull med tanke på mønster, viftestørrelse og fart. (trur eg tar og stopper her før eg roter meg meir utpå jordet)

Lenke til kommentar

Hvis du har turbulent luft vil også lyden bruke mer energi på å forflytte seg og dermed blir det lavere støy fra orginallyden. Men man pleier som regel å produsere mer støy ved å produsere turbulent luft slik at det er vel ikke noe å satse på.

 

Ville vel heller satset på å lage vakum :) Låse maskinen inne i en slags lyspære. Det tror jeg ville hindret lyden i å spre seg :)

Lenke til kommentar

Men teorien er god. Man kan ikke høre lyd i verdensrommet, for eksempel. Det er jo et vakuum. La oss sende PC'ene våre til månen og jobbe via satelitt. Det blir riktignok litt lagg. :hmm:

 

En annen ting er å benytte seg av magnetfelter, å få komponentene til å "henge" stille i lufta inni kabinettet. Da kan ikke vibrasjoner forplante seg i det hele tatt. Problemet er at et slikt magnetfelt vil nulle ut harddisker.

 

Casemod anyone?

Lenke til kommentar

Hehe.. alle gode ideer :)

Skal omformulere litt:

Om man har ei vifte på siden av kabinettet på svært lav hastighet.. vil da selve vifta og luftstrømmen dempe like mye lyd som metallet man har klippet bort fra kabinettsida? (Jeg ser da fortsatt bort fra den ekstra støyen vifta lager..)

Endret av immo
Lenke til kommentar

Det kommer helt ann på. Det som kommer til å ha mest å si er at du forandrer resonansen i kassa. Og den beste måten å gjøre noe med den i utganspunktet er ikke å klippe hull i den men stive den opp. Du kan gjerne gjøre det med en kraftig teip i et kryss fra hjørne til hjørne(er ikke sikkert det fungerer, men hvis du har litt skranglete plater i siden kan det hjelpe..

 

Et annet problem med å sette inn en vifte slik er at du vil forandre luftflyten i kabinettet. Så vær litt selektiv på hvor den blir plasert.

 

Men når alt kommer til alt tørr jeg ikke si hva som er den mest støysvake løsningen. Til det har jeg for liten kunnskap og for mange uante faktorer.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...