Gå til innhold

Trådløs dørklokke til PC


Anbefalte innlegg

Jeg har en drøm.. hvor jeg sitter i go'stolen og ser en god film på min HTPC, når lyden elegant dempes og en sensuell damestemme sier "ding dong - du har besøk". Jeg pauser filmen med fjernkontrollen, trykker på en knapp og får opp et live bilde av en venn som står utenfor. Digg?

 

Altså, jeg har lyst på en trådløs dørklokke/ringeklokke som kobles til PC'en. Man kan få kjøpt et dørklokke-sett for ca 150kr - sender (ringepå-knappen) og mottaker. I mottakeren er det jo et kort som mottar signalet og genererer en lyd. Så da må jeg på en eller annen måte få den til å ikke lage lyd, og få signalet til å gå videre til PC'en (COM-port).. Eller?

 

Eneste er at jeg har null erfaring med elektronikk og har aldri loddet før. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få til det her. Så derfor lurer jeg på om det er noen her som kan hjelpe meg? Er det noen andre som kunne tenke seg å lage en dørklokke? Hadde jo vært ganske fett å få det til! Jeg kan lage et program som lytter på COM-porten, og da er det jo ingen grenser for hva som kan skje når noen ringer på..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har gjort noe lignende,:

 

Jeg har en slik:

 

http://www.csi3.com/HV_Pro.HTM

 

Og noen slike utendørs:

 

http://www.securityideas.com/oplxindet.html

 

Og en slik:

 

http://www.framtidshuset.no/catalog/produc...&products_id=21

 

Når noen nærmer seg inngangsdøra, så detekteres dette av bevegelsesføleren som sender signal til kontroll-enheten, dette behandles av logikk i kontroll-enheten som slår på utelyset dersom der er mørkt ute. I tillegg sendes det data om hva som har skjedd til COM-porten på en PC. Her står en Win32 Service og lytter og sender dette ut til de andre PC'ene som er interessert i denne eventen og de kan da f.eks. spille en lydfil.

 

Dette er jo i nærheten av det du ønsker, men kanskje litt overkill...

Lenke til kommentar

Du trenger en pc med com port og programmet Girder.

 

Jeg ville brukt et relè mellom ringeklokkesystemet og neste punkt på min liste som er en logitech gamepad usb. Helt hvordan man kobler fra ringeklokkesystemet til relèet er jeg usikker på og trenger hjelp til!

 

 

ihvertfall... Når releet lukker gamepad-knappen så sender gamepadden et signal som en plugin til girder observerer (joypad.dll - plugin).

 

Når girder har merket denne "eventen" sender det et signal til Tira2.1 modulen (en ir-tranceiver som f.eks vendur.no selger).

 

Denne modulen sender et ir signal til forsterkeren som "muter".

Samtidig sender girder et signal til mediaplayeren din som settes i pause.

Tira2.1 sender så et irsignal til tven som skifter inngang til f.eks "scart2" der kameraet ved ytterdøren er tilkoblet.

 

voilà.

 

Du kan selvfølgelig også bruke et type VIVO skjermkort med s-video eller kompositt inngang og få girder til å aktivere denne inngangen og sette den i fullscreen (eller picture in picture).

 

Beklager at jeg ikke kan forklare gangen mellom ringeklokken, relèet og gamepaden, men jeg vet det fungerer :blush::blush:

 

DrE

Lenke til kommentar

DragonXP: Litt av et oppsett, definitivt overkill for meg..

 

DrErling: Må det gjøres så komplisert? Er man nødt til å bruke en gamepad? Jeg leste nettop en post om hjemmelagde IR-mottaker og der går signalet rett inn i COM-porten, senere internt. Da trenger man ikke gamepad og Girder, men kun et bittelitte hjemmelagd program som lytter på COM-porten etter signalet (tror det skal være enkelt å få til å virke).

 

Det med kamera ved ytterdøren blir neste steg, for nå holder jeg meg til dørklokka. Men jeg har et Hauppauge TV-kort og kan enkelt koble et kamera til s-video som du sa..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...