Gå til innhold

Nokia 6100 vs. Sony Ericsson K500i


Humbro

Anbefalte innlegg

Jeg ser etter en ny telefon. Har i dag en Nokia 8210 som er i ferd med å streike, og da sier det vel seg selv at jeg ikke er veldig opptatt av alle mulige tekniske finesser. Kamera interesserer meg f.eks. minimalt.

 

Har lenge vurdert en 6100, men har hørt at mange har negative erfaringer med den. Leste nå akkurat en test av SE K500i, som er omtrent samme størrelse.

 

Vil gjerne ha tilbakemeldinger på hvordan disse telefonene er i forhold til hverandre i forhold til følgende

(hvis det er noen som har andre telefoner å anbefale i samme prisklasse, dvs. ca. 2000 eller mindre u/ abb., mottas selvsagt det også med takk) :

 

 

STØRRELSE/FORM

Kjøpte 8210 da den var i ferd med å gå ut pga. størrelsen, og det er fortsatt størrelsen jeg er mest opptatt av: Jeg vil ha en telefon som ikke buler i lomma mi, mao. en tynn telefon. Utfra spesifikasjonene er 6100 og k500 omtrent like, men er virkelig k500 så tynn som 14 cm, eller har man bare målt den tynneste delen? Den ser jo mye mer klumpete ut enn 6100...

 

 

SMS

Det er viktig at SMS-funksjonaliteten er god, dette er vel egentlig det eneste jeg virkelig savner på min gamle 8210. Er det noen som har synspunkter på hvor gode SMS-systemene til de to telefonene er i forhold til hverandre?

 

Hvor godt lærer de ord, og hvor mange klarer de å huske? Må man manuelt legge inn nye ord i ordboka, eller gjøres det automatisk når du taster inn et ord? Enda bedre: Har nokia el. sony blitt gløgge nok ennå til at du når du svarer på en sms om Kazakhstan, slipper å lagre ordet "Kazakhstan" for å kunne skrive det?

 

På hvilken telefon er tastene best til SMS'ing?

 

 

VIBRASJON

Viktig at den er kraftig nok til at jeg kjenner den, men enda viktigere at den ikke bråker. (F.eks. en del Siemens-telefoner som setter opp sånt et spetakkel at hele poenget med vibrasjonsvarsling, at det er lydløst, blir borte.)

 

 

KALENDER

Kunne godt tenkt meg å bruke mobilkalenderen mer. Sto i testen til amobil at k500 hadde litt dårlig kalender -- noen synspunkter på dette? Er Nokia bedre?

 

Hadde vært kult å slippe å taste inn alle avtaler med tomlene. Hvordan er PC-programvaren til de to for kalender?

 

Noen som veit noe om muligheter for å legge inn "to do"-lister, huskelapper, handlelister, sånt no?

 

Kan også trenge gode muligheter for alarmvarsler, MED mulighet til å regulere hva slags varsel. Har inntrykk av at de fleste telefoner bare har en enten-eller greie: enten er det full vibrasjon og sirene, eller ikkeno.

 

 

TILKOBLING M/ DATAKABEL

Har en laptop som er like gammel som mobilen min, og praktisk nok ikke har IR-port. Kunne derfor trengt en mobil som kan kobles til PC med kabel (aller helst USB) -- for bruk av kalender o.l.

 

 

 

Dette ble nå jævla mange spørsmål, håper hovedbudskapet ikke drukner:

Trenger en ny, TYNN, telefon med god kalender og knirkefritt SMS-system, og lurer på om k500 bare får så mye skryt pga. kamera, javaspill og en masse andre greier jeg aldri kommer til å bruke, eller om den rett og slett er et mye bedre kjøp enn 6100.

 

All hjelp er kjærkommen, på forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nokia 6100 begynner å bli en gammel telefon.

 

Jeg har hatt 6100 og jeg hadde den ikke lenge....

 

Hadde absolutt valgt en K500i skulle jeg valgt mellom de to.

K500i er liten og lett. Har en flott skjerm og sms-skriving er ikke noe problem.

 

Nokia 6100 er god å skrive sms med, men ikke noe mer enn det.

 

Bortsett fra størrelsen så er det vel ikke så veldig mange likheter mellom de to telefonene.

K500i er lysår fremfor 6100.

 

Lykke til med valget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...