Gå til innhold

ADVARSEL... Pumpe svikt


Anbefalte innlegg

Jeg har en maxi-jet mj500, som har virket helt fint i over 1 år. Men igår så svikta den uten forvarsel, merka plutseligt at windows ble ustabilt så åpner jeg opp maskinen og ser 0 gjennom strømning! Ville bare advare folk om at pumpen svikter helt å ikke bare pumper dårligere med tiden:)

Hadde jeg hatt amd hadde nok ikke pcen overlevd. slangene som sto inn på kjøle blokken var meget varme å ta på å myke. Så nå må jeg over på luft kjøling før jeg får vann kjølings settet jeg bestilte på jule kalenderen :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min Hydor L20 pumpe sluttet tvert over natten for noen uker siden også. Den hadde da pumpet kontinuerlig i over 1 og ett halvt år.

Greit å ha ett system som slår seg av automatisk når maskinen når en angitt max-temperatur. Hadde en ekstra pumpe liggende, så maskinen var oppe og gikk igjen kjapt.

Lenke til kommentar
Jeg har en maxi-jet mj500, som har virket helt fint i over 1 år. Men igår så svikta den uten forvarsel, merka plutseligt at windows ble ustabilt så åpner jeg opp maskinen og ser 0 gjennom strømning! Ville bare advare folk om at pumpen svikter helt å ikke bare pumper dårligere med tiden:)

MaxiJet-pumpene har en innebygget termosikring som stopper pumpa om den blir for varm, noe som egentlig inntreffer ganske sjeldent.

Hensikten med denne er rett og slett å unngå overoppheting og i verste fall brann.

Jeg har opplevd det samme sjøl med en MJ1200, som stoppet og startet igjen etter en stund, for deretter å stoppe igjen.

Årsaken til at den blir for varm er i de fleste tilfelle at noen av viklingene i statoren kortslutter. Dermed stiger strømforbruket, og som en konsekvens; Også temperaturen.

I sin tid tok jeg kontakt med webzoo.net for å reklamere på pumpa, men fikk aldri noe svar.....

Men det er vel kanskje "betalingen" for at de selger pumpa svært billig, i forhold til ordinære akvarieforretninger, som tar omtrent dobbel pris for samme pumpe.

 

Antakelig / (forhåpentligvis) er også andre pumper utstyrt med en termosikring, ettersom det vitnes om flere stopp her, både hos hemsedal og Kennet_S

Lenke til kommentar

Pumpen var ned senket i tanken.. Lå i ca 0,6 liter vann.. Bare cpu blokk og swiftec radiator.. 240x120 ca.. Høyde forskjell på ca 30 cm fra høyeste punkt i system til laveste! Jaja nå står det orginal p4 kjøler på.. WOOT!! Tror jeg må stille ned litt for den ble fort varm:(

Lenke til kommentar
Hvis man har pumpa neddykket i vann så får man vel eliminert det problemet, eller? Ellers synes jeg det er rart at det plutselig skal bli kortslutninger eller noe i pumpa, må være forferdelig dårlig kvalitet :tease::p

Ikke nødvendigvis. Men derimot vil det ta noe lengre tid før temperaturen innne i pumpa / motoren blir så høy at termosikringen slår ut.

 

Kvalitet eller ei, slikt forekommer nok også i de "beste familier".

Husk på at alle slike motorer er bygd ganske likt, ved at det er brukt tynn lakk-isolert kobbertåd i statorviklingene. Lakken har en nær sagt mikroskopisk tykkelse, så i et uheldig tilfelle kan det altså gå hull, med kortslutning som resultat.

 

Shebban:

Jeg tror jeg skjønner hva du mener. Lyden oppstår gjerne når rotoren oscillerer / står og svinger frem og tilbake i pumpa, en slags klapring. Dette er en ganske typisk konsekvens om statorviklingene delvis kortsluttes. Startmomentet i slike pumper er fra før av ganske beskjedent, og vil bli ytterligere redusert om en delvis kortslutning oppstår.

Det lave startmomentet er årsaken til at bl.a. Eheim´s impellere er løst montert på selve rotoren, slik at rotoren kan få litt fart før den trekker med seg impelleren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...