Gå til innhold

Beste high-end digital kamera


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
F828: Om du i tillegg tror at det finnes ETT kamera som er best for alle, for alle behov... så tar du skammelig feil :)

Ett merke og modell er best for Hans Hansen fordi han skal bruke kameraet til nettopp det han skal bruke det til.

Til MITT bruk er DSC-F828 helt overlegent alle de andre. Om det IKKE hadde vært det, ja, så hadde jeg vel kjøpt det som evt. måtte være bedre. Er ikke vanskeligere enn det.

 

 

Jeg spurte etter en forklaring HVORFOR Sony F828 er det beste kameraet, ikke hva du føler er best. HVA gjør det kameraet overlegent ALLE andre for deg?

Siden en sammanslutting av representanter fra 31 professionelle fotoblader fra 13 europeiske land (TIPA) og en rekke nettsteder og seriøse fotomagasiner finner A2 til å være best i klassen Prosumer, ønsker jeg å vite hva dine behov er?

 

Stemmer at jeg har avertert litt på NNTP for å mulig se hvilke tilbud jeg kunne få. Men forløpig har eneste tilbud dreid seg om 300D, men det plastikk-kameraet er jeg ikke interessert i. Så lenge jeg da ikke har 25-30.000,- å legge i et dSLR med optikk, så er mitt beste alternativ DSC-F828.

 

Hvis du tror du må opp i 23-30k i dSLR for å overgå DSC-F828, er du langt ute å kjøre....

 

KA problemet på DSC-F828 er mildt sagt sterkt overdrevet.

 

Mulig det hvis du er fargeblind. Men for oss med normalt fargesyn vil jeg si DISSE bildene taler for seg...

 

Kan hende at noen her inne trenger å trene litt, jeg plages på ingen måte av at DSC-F828 er sidetungt. Men når det sies, trener jeg en del :)

 

Jeg lever av å trene vekter selv og kunne sikkert drasset på et kamera på 10kg en hel dag, uten at det har noe som helst med diskusjonen å gjøre. Poenget er at dette er MYE tyngre enn sine konkurenter, og majoriteten av vekten ligger på den ene siden. Dette kommer frem som et negativt kommentar til omtrent alle tester jeg har lest, men jeg skjønner nå at du tydligvis ikke klarer/ønsker å se noen svakheter med ditt kamera... og da blir en saklig diskusjon litt vanskelig.

 

Fordelen av en manuell zoom er veldig OK å ha. Bare det alene gjør mitt valg lettere.

 

Veldig fint å ha ja... men siden du gir utrykk for at du er så opplyst om 828 sine konkurenter, vet du sikkert at det er ikke alene om den funksjonen. ;)

 

Objektivet er lyssterkt. Overgår alle de andre.

 

Javel? :roll: Hva med noe bakgrunn for det du sier?

 

Byggekvaliteten er meget solid. Alle de andre minner om plastikkleketøy i forhold. Har man først fått føling med Merzedes, er det vanskelig å gå over til LADA. (eller Skoda)

 

Akkurat som jeg har fått mer og mer mistanke om... Det er tydlig at du ikke har brukt andre kamera enn ditt kjære F828. Å kalle de andre et plastikkverktøy, forteller mer om dine kunnskaper enn kamera... beklager.

 

At du også sammenligner 828 med Mercedes og de andre med Lada, inkludert A2 som er en veiledende endel dyrere og mer påkostet modell, gjør meg bare målløs... :roll:

 

Og av alt det du har sagt nå, har du ikke kommet med noen som helst GODE argumenter hvorfor "Mercedesen" din overgår alle andre "LADA-modeller".

 

Diskusjonen handler om det BESTE Prosumer-kamera... Hvis du ikke klarer å komme med andre argumenter enn "hva som er best for Hans Hansen" eller "Det er best fordi jeg har det", eller regelrett blåser bort negative ting med et kamera, er ikke det veldig til hjelp for de som skal velge sitt nye kamera.

Lenke til kommentar
Det er like morsom hver gang denne diskusjonen kommer opp. Det er de færreste som VIRKELIG er interessert i fotografering.

 

Det var en vågal kommentar å komme med i en av Norges største forum i fotografi-delen...

 

Forskjellene på 8MP-kameraene som er på markedet i dag er marginale og har svært lite å si for kvaliteten på bildene som faktisk blir tatt. Alt dreier seg til slutt om smak og behag - hva man liker ved ett kamera fremfor et annet.

 

Var ikke 828 OVERLEGENT alle de andre? 828 var MERCEDESEN og de andre LADA? Du måtte opp i et dSLR til over 25 000,- skulle du tenke på å bytte? Og nå er plutselig forskjellene blitt marginale.... ? :roll:

 

Vel hvis 50% mer vekt, 400% dårligere viewfinder, Nesten 30% økning i størrelsen, og en REKKE andre ting som taler mot 828 som det beste er marginale forskjeller... er det liten vits å diskutere noe som helst.

 

For meg er det utrolig morro å eie et kamera inkl. utstyr til mer enn 10.000,- Veldig mange amatørfotografer har kameraer til halve prisen og langt under det, og de er sikkert mye flinkere enn meg til å ta bilder også Derfor er jeg veldig takknemlig for å eie et så godt kamera.

 

Så fint for deg... :)

 

Står for det jeg har sagt før, jeg bryr meg lite om de marginale forskjellene i toppen av kompaktmarkedet. For meg er det viktigste å TA bilder. Den som sier at DSC-F828 IKKE er et såkalt "high end cam"... ja, han sier igrunn nok om seg selv, det trenger ikke jeg å utdype. Blir FOR dumt liksom.

 

Skjønner godt at du ikke vil utdype det... ;) Da det egentlig ikke er noe å utdype, da en proffesjonell fotograf er 100% avhengig av RAW, og ytelsen til 828 på dette området er UBRUKELIG, allerede der har 828 tapt den tittelen.

 

I morra skal jeg på REM og ta bilder med DSC-F828. Og tenk, selv med KA og støy - jeg får penger for det :)

 

:)

Lenke til kommentar
Har du lest disse testene.

 

http://www.digitalmagasinet.dk/show.asp?ID=401&side=1

 

http://www.digitalmagasinet.dk/show.asp?ID=364&side=1

 

Jeg synes bildekvaliteten er overlegen på Nikon, som jeg også valgte.

Og unansett hvis du velger et ad disse to kameraene som jeg anser som de beste, så slipper du problemet med at de er sidetunge, slik som Sony 828.

Morsomt når et blad sammenligner 2 kamera de tydligvis ikke aner noe om..

 

Når de begynner testen med den nye A200 som da skal ta over A2, skjønner jeg med en gang at de er ute å kjøre....

 

A200 er en forenklet utgave av A2 for å ha en økonomi-modell å tilby de kjøperne som ikke ønsker å spytte inn alt for mye penger... Dette har aldri vært noe hemmelighet fra Konica Minolta.

 

Må le når de ikke skjønner hvorfor ting mangler på den "nye" modellen... :D

Lenke til kommentar

KA er et problem for 828 i vanskelige forhold og i endene av zoomen, w & T. Ellers er det ikke noe mer enn de andre i klassen. Og skal du ha virkelig glede av et dSLR, må du ut med en del tusen i objektiver om du skal ha noe spesielt nytte av det. Hjelper ikke med et hus i plastikk til 7.500,- og et billig objektiv til 1000,- Da blir faktisk 828 fullstendig overlegen.

Snakker om interesse av fotografering... se hvor mange poster det er DET forumet :) Nei, det hjelper ikke å angre på at en har kjøpt et kamera som ligner ungenes leker i sandkassa. Men som sagt, det viktigste er jo å ta bilder. Plast er som det blir sagt, veldig sterkt. Billig er det også. Derfor man bruker det mye. Mye billigere enn metall.

 

F828

Lenke til kommentar
KA er et problem for 828 i vanskelige forhold og i endene av zoomen, w & T. Ellers er det ikke noe mer enn de andre i klassen.

 

Ok, hvis drømmebildet mitt kun blir ødelagt under vanskelige forhold, eller når jeg utnytter zoom eller vidvinkel... da skjønner jeg.. da er det jo heeelt greit... ;)

 

Og skal du ha virkelig glede av et dSLR, må du ut med en del tusen i objektiver om du skal ha noe spesielt nytte av det. Hjelper ikke med et hus i plastikk til 7.500,- og et billig objektiv til 1000,- Da blir faktisk 828 fullstendig overlegen.

 

Kutt ut å si at 828 er overlegent til annet enn å røre i julegrøten med, hvis du ikke har noen gode argumenter å komme med.

 

1. Hus i plast: EOS 300 Bildene blir nærmest 100% støyfrie pga langt større bildebrikke, ingen CA, ISO over 1000 uten at bildene ser ut som de er skutt på med hagle. Ja, det er i plast... Det trenger ikke nødvendigvis være negativt for den prisbeviste familie/amatør fotografen som ikke skal klatre med utstyret sitt.

 

2. Alternativt D70: Bedre enn EOS 300. Metallhus. Pakkepriser med utmerket gode objektiv finnes til spotpriser rundt omkring. Gidder ikke engang å prøve å sammenligne dette med 828...

 

Og hva tror du linsen til ditt kjære 828 kostet Sony? Blir for dumt å sammenligne NOEN av Prosumer-kameraenes linser med dedikerte objektiv til DSLR..

 

Snakker om interesse av fotografering... se hvor mange poster det er DET forumet :) 

 

Det er det forumet? Hvis du sier det så... det er vel snart bare deg som har interesse av fotografering i hele verden.. .

 

Nei, det hjelper ikke å angre på at en har kjøpt et kamera som ligner ungenes leker i sandkassa. Men som sagt, det viktigste er jo å ta bilder. Plast er som det blir sagt, veldig sterkt. Billig er det også. Derfor man bruker det mye. Mye billigere enn metall.

 

Vet ikke hvilket kamera du snakker om som ungene leker i sandkassa med, men siden du tydligvis ikke aner så mye om hva du snakker om, så må jeg bare satse på at du mener EOS 300... Vel, hadde valget stått mellom et 828 og et nesten dobbelt så dyrt EOS 300 (veil), tipper jeg ungen hadde blitt glad for det nye 828-romskipet sitt... ;)

Endret av JohnnyKnoxwille
Lenke til kommentar

Godt du engasjerer deg JohnnyK! Men pass på trykket.

Lurer litt på den nye 300-saken jeg da.. med 8MP, men det er litt sprikende meninger om hvor godt det er. Nei, 828 lager nok litt mye støy og skitt i bildene til at jeg faller helt til ro. Men jeg inbiller meg at det vil bli veeeeeldig dyrt med en dSLR..... Så da får jeg vel ta til takke med Sony`n enn så lenge. Og helt gæli er det jo ikke :)

 

F828

Lenke til kommentar
Godt du engasjerer deg JohnnyK! Men pass på trykket.

Lurer litt på den nye 300-saken jeg da.. med 8MP, men det er litt sprikende meninger om hvor godt det er. Nei, 828 lager nok litt mye støy og skitt i bildene til at jeg faller helt til ro. Men jeg inbiller meg at det vil bli veeeeeldig dyrt med en dSLR..... Så da får jeg vel ta til takke med Sony`n enn så lenge. Og helt gæli er det jo ikke :)

 

F828

Trykket er kjempefint... 120 over 80... :w00t:

 

dSLR blir litt dyrere.... Men som med alt annet her i verden, får man hva man betaler for. :) Den "nye" 300 saken vet jeg ingenting om, men den "gamle" hadde 6.3mpix.

 

Helt gæli er det absolut ikke, ikke misforstå... Men topic var det beste high-end digital kamera... :)

Endret av JohnnyKnoxwille
Lenke til kommentar

Er det ikke bildekvaliteten som burde telle mest?

 

Hasseblad H1 er klumpen å holde i, men med en super bildekvalitet. Jeg ser for meg følgende:

 

"Altough they say the Hasselblad H1 images are a tiny bit better, the Canon 20D wins with its consistency in what respects ergonomics, image quality and features..."

 

Hehe, det hadde vært noe...

 

Skjønner egentlig ikke hvorfor vi skal "krangle" på denne måten om hvilket kamera som er best.

Det beste kameraet for meg, er 10D. Dette fordi det tar fine bilder, har lite støy og KA, Bygget solid slik at det tåler en god støyt. Jeg har ikke råd til å oppgradere til 1d mkII og synes overgang til 20D ikke er verdt prisen (Har prøvd 20D, og ja det er bedre men ikke noe jeg betaler så mye for i forhold til 10D).

Så lenge man er fornnøyd med et kamera, og man klarer å produsere fine bilder som folk liker, kan det være det samme om man bruker 10D, 1D eller ymse kompaktkameraer.

Det at man gang på gang må sitte å argumentere for hvorfor det ene kameraet er bedre enn det andre blir dumt. Må man alltid ha det beste utstyret? Det alle latterligste er at mange tenker mer på å skaffe seg high-end kamerautstyr enn det å faktisk lære seg å fotografere!

 

Nå har jeg sakt nokk i denne saken...

Endret av tomviktor
Lenke til kommentar
Skjønner egentlig ikke hvorfor vi skal "krangle" på denne måten om hvilket kamera som er best.

Enig, de aller fleste som kjøper kamera i denne klassen blir veldig fornøyd. Hvilket kamera som er optimalt for hver enkelt er helt individuelt og avhengig av både bruksområder og smak..

Det beste kameraet for meg, er 10D. Dette fordi det tar fine bilder, har lite støy og KA, Bygget solid slik at det tåler en god støyt.

(men husk at KA ikke har noe med 10D å gjøre - det hører til objektivet ditt)

Lenke til kommentar

Tror ikke jeg ville valgt noen av disse "eldre" modellene.

Min favoritt (til OK pris) er for tiden Nikon Coolpix 8400. Snart kommer 8800 som sikkert er ennå bedre og dyrere.

Til han som påsto at du ikke får stor CCD i kompakt kamera er altså det nå kommet. Dette har samme CCD som mange av speilrefleksene.

Se test: http://www.dinside.no/php/art.php?id=116065

Uttdrag:

"For å sikre god dynamikk og lavt støynivå, har Nikon utstyrt kameraet med en stor CCD-brikke på 2/3" størrelse. maksppløsningen er svært høy, hele 3264 x 2448 piksler. Du kan dessuten velge mellom en rekke andre lavere oppløsninger dersom du ønsker det. Bildene kan komprimeres i fire nivåer (JPEG), eller du kan bruke TIFF eller ukomprimert RAW-format."

 

Det jeg ikke liker med speilrefleks er at man må holde kameraet inntil øyet (ellers var det vel ikke speilrefleks? rett meg om jeg tar feil.) Jeg er blitt vant til å holde kameraet slik det passer for situasjonen med vridbar LCD. Går det ikke å få til dette også på et speilrefleks, dvs å velge å bare se på LCD når man tar bilder?

Så vidt jeg har skjønt er LCD'n bare til å se på bilder som allerede er tatt.

 

Det har bare 3,5 optisk zoom da, som er negativt for noen, men man får vel kjøpt forsatser her også. Det dyrere 8800 har 10X optisk zoom.

Endret av Ola Olsen
Lenke til kommentar

"For å sikre god dynamikk og lavt støynivå, har Nikon utstyrt kameraet med en stor CCD-brikke på 2/3" størrelse.

8,8mm x 6,6mm, altså 2/3" er ikke stort i den forstand at det gjør noe. Og det du kaller "eldre" kameraer har også denne 2/3" brikken. (F.eks. 828)

 

F828

Lenke til kommentar

Er enig i de som hevder at det har lite for seg å krangle om hvem som har det beste kamera. (klok av skade??)

 

Mitt beste råd er det samme som jeg selv gjorde før jeg valgte mitt nye kamera: Definer ditt eget bruksområde. Les deretter flest mulig uavhengige tester. Det kamera som i tester er det beste på de områdene som du selv legger mest vekt på, vil være det beste kamera for deg!

 

For mitt bruk var f.eks. objektivet av større betydning enn f.eks. lukkertider på ned til 1:8000 sek.

Jeg var heller ikke villig til å betale for et kamerahus i metall, fordi jeg antok at mitt bruk ikke ville kreve den soliditeten.

 

Så enkelt og så logisk!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...