Gå til innhold

Anbefalte innlegg

  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Eller du kan hoppe på et greit og gratis alternativ, som ser og føles likt ut som delphi, og er samme språk, og blir stadig bedre, om det skulle passe for deg da.. http://www.lazarus.freepascal.org/ ... LGPL er lisensen, og du kan følgelig gjøre hva pokker du vil med det du måtte utvikle i dette miljøet, hvilket IKKE er tilfelle om du benytter deg av en PE-versjon av Delphi.

 

Jepp, D5 er den beste delphi-versjonen så langt, men for meg så tok Lazarus over som programmeringsmiljø for pascal for halvannet år siden, og med svært få unntak har jeg ikke sett meg tilbake..

 

åjah.. det er selvsagt x-platform, så du kan ta med deg programmet ditt til linux, mac og bsd, om du skulle ha lyst til det.

 

N-Joy. :D

Lenke til kommentar
Delphi 4 er gratis, den fulgte med i forskjellige PC-Blader når de lanserte D7

 

Hvis du følger med litt, så kan det hende at du får en gratisversjon av D6P nå som D2005 er lansert

 

---

 

/pF som kjører på D7E

Gratisversjonene av delphi gir deg ikke tillatelse til å gi ut programmer offentlig. Det er bare for utvikling.

Lenke til kommentar
jeg synes det er en temelig høy pris på den orginale kjøpeversjonen av delphi.

dete har bare økt med årne - etter som nye versjoner kom ut

 

å laste ned er versjon vil ta alt for lang tid med 56k modem

Det hadde ikke vært noe problem å laste ned Delphi, men jeg vil ha en fullversjon som er lovlig.

Lenke til kommentar

Det går jo alltids an å kikke litt rundt etter et gammelt Komputer for Alle-blad, der Delphi 6 PE følger med, eller et litt nyere PCPro-blad, hvor du finner Delphi 7 PE. Personlig syntes jeg det er idiotisk at Borland ikke har fortsatt med PE av D8 og D2005, i og med at slike PE'er er med på å sannsynligvis doble antallet brukere av Delphi, og dermed også sørge for en kraftig økning i antallet personer som faktisk interesserer seg for å kjøpe programmet.

Lenke til kommentar
Det går jo alltids an å kikke litt rundt etter et gammelt Komputer for Alle-blad, der Delphi 6 PE følger med, eller et litt nyere PCPro-blad, hvor du finner Delphi 7 PE. Personlig syntes jeg det er idiotisk at Borland ikke har fortsatt med PE av D8 og D2005, i og med at slike PE'er er med på å sannsynligvis doble antallet brukere av Delphi, og dermed også sørge for en kraftig økning i antallet personer som faktisk interesserer seg for å kjøpe programmet.

Disse versjonene av Delphi er ikke fullversjoner.

Lenke til kommentar

Om noen har et pcblad med en fullversjon av Delphi, så kjøper jeg det gjerne. (Jeg vil ikke ha standard eller educational)

 

Er Delphi Personal Edition en fullversjon?

 

Jeg har mest lyst på delphi 5 - 7.

 

Jeg har ingen idé om hvor jeg skal lete etter personer/butikker som selger Delphi. Jeg styrer langt unna auksjoner, som ebay, men qxl og andre auksjoner innenfor Norge er ok.

 

Jeg takker for alle svar.

Lenke til kommentar

Personal og Standard er samme suppa, har ikke opplevd å se noe som heter Educational, enda, men kan vel finnes for det selv om ikke jeg hat sett det, skal du ha en versjon uten lisensielle restriksjoner så må du ha en Professional.. nothing less.

 

Joda, det er litt mer saker med en Pro-versjon, noen utvaglte komponent-samlinger, ymse andre verktøy (varierer fra versjon til versjon, mener jeg å huske), men sånn rent praktisk så er det lisensieringen som er den største forskjellen, dvs at du IKKE har anledning til å distribuere hverken kildekode eller binærmateriale som er produsert med standard/personal versjoner, ikke engang vederlagsfritt.

 

D5 pro begyner å bli lei å få kloa i, dersom du skal ha et lovlig uregistrert eksemplar med bøker og det hele tror jeg du skal bli rimelig svett før du lykkes, jeg fikk tak i et feilkjøp, uåpnet i eske for noen år siden ved en ren tilfeldighet, og måtte betale en grei sum for det (D6 va akkurat sluppet) Bruker det ikke lengre fordi jeg klarer meg greit nok til mitt simple bruk med tidligere nevnte Lazarus.

Lenke til kommentar

hva er det som gjør at borland kan kreve betaling av brukeren når han skal selge et program som han har laget med sin versjon av delphi ?

 

eller så har man ikke lov til å ta betaling for programen som man lager selv.

 

hensikten er jo å lere seg programering uten å nødvendigvis gå på kurs slik at men kan kjøpe større vesjoner og lage enda bedre programmer.

 

det er jo ikke alle som råd til de dyreste versjonene.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
En annen ting, D4 var en av de verste utgavene de lagde.

D5 går for å være den beste så langt.

Beklager, at dette blir litt offtopic, men jeg bare må kommentere litt her.

 

Jeg opplevde at D3 hadde mye mer innhold enn D2 (som egentlig var bare D1 med 32 bits kompilator). I D4 var dette innholdet mer voksent og en del ting var mer gjennomtenkt.

 

Overgang til D5 var ikke lett - vi hadde flere egenutviklede komponentpakker og kompilering av flere av disse ble en utfordring. Betaversjon av Interbase Express kom i denne versjonen. Vi laget et program til en kunde med disse (så dumt!) og måtte bruke flere netter for å finne hva som var feil - om det var manglende kunnskap ved overgang fra BDE eller var det komponentene som ikke fungerte som de skulle. Kunden fikk åpne butikken som planlagt, men jeg satt med utviklingspc hos kunde i nesten ett døgn og rettet feil.

 

D6 har innført mye klarere skille mellom runtime og designtime oppførsel av komponentene. Overgang her var lett med en gang jeg fant ut hvordan man får tak i dsgnintf.dcu, men det tok en del timer. CodeInsight er mye raskere i D6 enn i D5 - god nok grunn for meg til å foretrekke D6. Og så kom støtte for Web Services og SOAP i D6. Alt for ofte feiler D5 ved kompilering av produktet vårt med kryptisk feilmelding ("internal error L755"), jeg må kompilere en gang til. Det gjør ikke D6 på samme prosjektet.

 

D7 har to viktige komfortaspekter for meg. En ting er at utvikling av COM objekter er mer komfortabel (trykk F12 på _TAB.pas filen og du får grafisk presentasjon av Type Library), den andre er at grensesnittet er penere. Støtte for web services er bedre og bredere, men dette har ikke vært viktig for meg enda. Jeg personlig liker D7 best, men så har jeg ikke hatt tid til å portere alle biblioteker og prosjektet til D2005 enda. Kan hende at den blir min neste personlige favoritt, men jeg har brukt alt for lite tid på den enda :)

 

Alle Delphi utgaver leverer exefiler som virker, så jeg føler ikke at noen av disse kan kalles "bedre". Jeg får gjort jobben min og jeg har jobbet med Delphi 35 til 60 timer i uka siste 8 år.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...