Gå til innhold

Nikon f5 verd å kjøpe objektiv?


Anbefalte innlegg

Hei !

 

Her om dagen fikk jeg en ide. I et år ca har jeg gått rundt å tatt bilder med mitt hp photosmart 750 digitale kamera. Nå har jeg kommet til det punkte at jeg synes det har litt for få muligheter. Tilfeldighvis har vi et Nikon f5 hjemme. Desvere har jeg ikke objektiv til dette kameraet.

 

Er det vanskelig å skaffe ?

Koster det mye?

 

 

Men så har jeg også tenkt litt , er det noe vits å kjøpe et objektivt til et filmbasert kamera ? Skal jeg heller spare penger til et fetere digitalkamera ? Har ikke akkurat så alt for mye å rutte med, så jeg regner med at f5 er et billig alternativ for å få et kamera med et brukbart utvalg av instillinger og bra bildekvalitet, eller?

 

 

Takker på forhånd for alle svar !

 

:roll:

Endret av donald D
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Med et så bra kamera som Nikon F5 ville jeg investert i et par gode objektiv. Med andre ord, jeg ville ikke ofret digitale speilreflekskameraer en tanke i første omgang. Du sitter med et kjempebra kamera mann! Men for all del, si ifra hvis du skal selge det :-)

 

Husk også på at investerer du i god nikon optikk nå, vil du kunne bruke den samme optikken på et fremtidig Nikon dslr kamera. Og skulle du i fremtiden heller velge Canon, Pentax eller lignende vil du uansett få solgt unna nikon optikken til en god penge. Nok en gang, si ifra hvis du skal selge :-)

 

Lykke til!

 

-Peter-

Lenke til kommentar

Nikon F5 har vært flaggskipet til Nikon og av mange ment som verdens beste filmbaserte SLR kamera frem til erstatteren, F6 kom for noen mnd. siden.

Kjøp deg objektiver som utnytter F5´en for det den er god for (ikke billig) og som zany sier kan du bruke de ved en overgang til Nikon DSLR.

 

Hadde jeg bare hatt en F5 liggende og slenge ;- )

Lenke til kommentar

Tusen takk for responsen :yes: . Hviste ikke at kamera var så bra ! :dribble:

 

Men jeg har ikke så mye erfaring innen speilreflekskameraer, så jeg flyrer løs med noen spørsmål til.

 

Hva slags objektiv skal jeg starte ?

Har ikke alt for mye penger, så jeg kan ikke kjøpe hva jeg vil med det første.

Er det slik at de fleste nikon objekter funker på f5?

Eller har den egne objektiver ?

Lenke til kommentar

Alle Nikons objektiver ("Nikkor") vil passe på F5, unntatt de som har med "DX" i betegnelsen (de passer kun på dSLR med mindre bildebrikke enn filmformatet 35mm). I tillegg vil endel objektiver fra Tamron, Sigma og andre produsenter, merket med Nikon AF-mount, kunne passe, men sjekk også at disse fyller hele bildeformatet (ikke DX/APS-størrelse).

Hva slags objektiver du trenger er avhengig av hva du bruker kameraet til. Nærbilder, sportsbilder, makrobilder, fuglebilder, landskap, interiør, arkitektur, portretter, konserter e.l.? Det finnes spesialiserte objektiver for alle disse områdene, og det finnes også objektiver som er mer "all-round".

Lenke til kommentar

Har sendt litt rundt på objektiver nå. Tenker mest på en greit allround objektiv fra starten av. Det kjipe er at jeg har max 2000 kr for å øyeblikket. Så jeg for nok ikke tak i en linse som er kamerat verdig.

 

Jeg har funnet to objektiver som jeg tror begger er allroud objektiver.

 

Disse to er https://prisguiden.no/produkt/2753

og https://prisguiden.no/produkt/2683

 

Fant også denne til en rimilige pris brukt https://prisguiden.no/produkt/2684

 

Hvilket objektiv er best av disse, jeg er helt grønn ? :blush:

Endret av donald D
Lenke til kommentar

Hei igjen.

Ja det er ikke mye å velge i hvis du kun har 2000,- til rådighet. Men av de objektivene du har listet opp ville jeg helt klart gått for den siste du nevner. De to andre ville jeg personlig ikke vurdert en gang, men det må du selv bedømme.

* Nikon Nikkor AF 35-70mm f/2.8D (Hvis den er pent brukt og du kan få den til ca 2000,- ville jeg ikke vært i tvil : )

 

Har du sett litt på Sigma, Tamron og Vivitar sine objektiv? Er mye bra å velge i der også, både nytt og brukt. Sjekk steder som

* foto.no og finn.no etc

for å finne gode, fint brukte linser til en god pris.

 

Lykke til videre.

 

mvh. Peter.

Endret av zany
Lenke til kommentar

Jeg og vil gjerne ha en 35-70 f2,8 til 2000kr. Ellers er jeg enig i at de to andre objektivene er nærmest en fornærmelse på et proffkamera som F5. Du må jo ikke ha zoom heller da. Jeg kjøpte en pent brukt AF 50mm 1,8 (500kr)for ei lita stund sia og det sitter som limt på min D70 nå om dagen. God lysstyrke og utrolig skarp.

Fikk også tak i en strøken AF 85mm 1,8 (1300kr) så zoomene mine får hvile nå.

Lenke til kommentar

Det tredje er et meget bra objektiv, riktignok ikke med like bra vidvinkel som de to første. Men de to første er regnet som begynner-objektiv på de billigere modellene til Nikon. Men 35-70/2,8 er et bra objektiv til sitt bruk. Er imidlertid i tvil om du får dette pent brukt til 2000. Vil du ha et mer allsidig objektiv har Tamron et som heter 28-200 og et som heter 28-300. Ikke like bra skarphet og lysstyrke, men utrolig allsidig og bra nok til normalt bruk. Hvis du derimot ikke har behov for zoom, vil nok et Nikkor 50/1,8 være det beste valget. Nikkor 50/1,4 har bedre lysstyrke, men har du ikke behov for dette, har faktisk 1,8 objektivet fått bedre resultater på skarphet og optisk kvalitet.

 

Tamron 28-200: http://www.fotovideo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=10870

Tamron 28-300: http://www.fotovideo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=11957

Nikon 50/1,8: http://www.fotovideo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=8196

Nikon 50/1,4: http://www.fotovideo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=8194

 

Har linket til Fotovideo for enkelthets skyld. Merk imidlertid at de er ganske dyre på det meste, så du bør shoppe rundt for billigere pris (og hvorfor er det "viktig" at det er norsk utgave og norsk garanti?).

 

EDIT: Hvis du imidlertid ikke har så veldig store krav til kamera, får du lettere kamera som passer ditt bruk bedre. Hvis du får solgt F5, kan du kjøpe f.eks et Nikon F80 eller Nikon F100 med 28-105 til under 8000 kroner. F5 krever en del både av optikk og bruker, mens F80 kan brukes av de fleste (og enklere å ta med seg), mens F100 har noen flere avanserte funksjoner. Bildekvalitetsmessig er ikke forskjellen så stor på F80 og F100.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nikon Nikkor AF 35-70mm f/2.8D er et bra objektiv (I hvertfall sammenlignet med de andre du nevner). Som de andre sier, ville jeg ha satset på et 50mm F1.4 eller til nød En 50mm 1.8. 50mm regnes som normalobjektiv på analogt apparat av denne typen.

 

Forøvrig, så er dette et av de beste apparater som er laget! Har brukt det selv i mange år, og det er få (eller ingen) digitale SLR som kan stille opp mot dette (Dersom det finnes, koster dette MYE...)

 

Dersom du plutselig skulle få has på litt penger finnes det mange gode Sigma EX objektiver som er knallbra!! Eks 70-200mm F2.8 EX HSM som teleobjektiv og Sigma 20-40mm F/2.8 EX Aspherical deg DF som Vidvinkel/allround objektiv.

 

Og du, ligg unna slike objektiver som dekker et stort område (28-200mm) og som ikke koster mer enn 2-4000... Dette er møkk, og vil ikke tjene kameraet i det heletatt... Nesten som å sko en Ferrari 360 modena med trillebårehjul...

Endret av tomviktor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...