Gå til innhold

Ny PDA med GPS men hvilken?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg sitter og lurer på om jeg skal satse på en PDA mest på grunn av gps funksjonen. Lurer derfor på tips om hva som er det beste kjøpet (mest for penga) og om pad med gps fungerer bra. Kunne tenkt meg en til bil men synes det er litt greit å ha en man kan bruke på reise også uten å måtte bære på en "stor" boks. Jeg ser vel helst for meg en i prisklasse 3 - 5000 kr. Har aldri gått for en PAD før og vet ikke hvor stor utvikling man kan forvente på disse, om det er bedre å vente litt da det kommer nye spennende nyheter i løpet av kort tid eller om det er liten utvikling innen pda'er. Har hørt noe om at de aldri tok helt av, og som sagt for min del så er det gps funksjonen som er grunnen til at jeg vurderer en. Synes det høres greit ut med funksjonser som at man f.eks er i london og kan få oversikt over de nærmeste hotellene etc ut fra hvor man befinner seg.

 

En annen liten ting som jeg lurer på, ser at de fleste ikke har allverden men lagringsplass, men kartpakkene man kan kjøpe er jo ofte på mange hundre mb...

 

X.

 

-

 

Rettet opp skriveleifen i topicen din som skapte litt småforvirring.

-Remerser

Endret av Remerser
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har ikke jeg noen stor peiling på PDA'er, men kan svare deg på noen få av spørsmålene.

 

Ja, det stemmer at de fleste PDAer har lite innebygget minne, men "alle" (les: nesten alle nye PDAer) har minnekortport, som gjør at du kan og bør oppgradere minnet med et minnekort (f.eks. SD og CF). Minnekortet bestemmer du selv, men prisen øker ekponensielt med antall MB.

Hvis kartene er på flere hundre MB, bør du gå for 512MB.

 

Husk på at PDAer ikke tåler like mye som en vanlig GPS, men dersom du ikke har tenkt å dra på skogtur med den, går det vel greit.

 

GPS er ikke "så" mye større enn en PDA, så dersom PDAen ikke blir brukt til noe annet (men det gjør den sikkert), er det like greit å kjøpe en clean GPS.

 

Såvidt jeg vet (og det er ikke så mye på dette området), har ikke mange PDAer innebygget GPS, og man må ofte kjøpe en ekstra ekspansjonskort/boks/ting for å få GPS. Dette vil si økt totalpris, økt vekt, og økt størrelse.

 

Kart er ofte dyre, og man må ofte kjøpe kart over de forskjellige landene separat. Så om du har planer om å dra på ferie til f.eks. bulgaria og vil leie bil, må du ofte kjøpe kartet over bulgaria før du får noe nytte av den. Men dette gjelder jo da både PDA'er og reine GPS'er

 

 

Så i bunn og grunn; har du penger og ikke kommer til å dra på skogtur o.l. med den, ville jeg gått for PDA+GPS, da man kan bruke PDAen til en god del andre ting.

 

 

PDA med innebygget GPS

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...