Gå til innhold

CMOS Checksum error


Anbefalte innlegg

Jeg oppdaterte bios for en liten stund siden og etter det gikk alt skeis. Da jeg skulle boote maskinen etter å ha oppdatert biosen fant den masse nye drivere/hw som jeg aldri hadde sett før.(ac97, pc modem osv.)

 

Jeg gav jo F og tenkte at "jaha, det er vel ikke uvanlig siden jeg oppdaterte bios", men det viste seg å være det. Etter 5 minutter inni Windows tok maskinen en "reeboot surpise" på meg, og da den startet på nytt kom jeg ikke lengre enn til første skjermbildet.

 

Den bruker en evighet på å finne IDE og HDD drives og når den endelig klarer det kommer det opp en feilmelding som sier: CMOS checksum error - defaults loaded"

 

HVA SKJER!?!? Jeg har aldri hatt noe særlig problemer med maskinen og har ikke fnugg av peiling på hva jeg skal gjøre med dette...

 

Er det noen som har hatt dette problemet? Og som evt. har en løsning på det?

Endret av SpecialUnit69
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har fått den feilmeldingen mange ganger. Omtrent hver gang jeg oppdaterer BIOS.

Hos meg har den bare restartet eller så trykket jeg på F1 så fortsatte den. Har aldri vært et problem hvertfall.

At det står defaults loaded betyr jo bare at den laster de BIOS instillingene som er standard og at den derfor bør klare å starte opp.

Lenke til kommentar

Det funket ikke hos meg. Den bruker fortsatt en evighet på å finne IDE+HDD drives og Windows logoen ser jeg ikke noe til.

 

Den bruker utrolig lang tid på ALT den gjør inni oppstarten nå. Jeg skal formatere, men etter å ha loadet inn cd xp cd'en kan jeg ikke formatere fordi den ikke finner C:, men den har jeg jo ikke rørt på lenge!

 

Trenger mer hjelp..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...