Gå til innhold

Integrert grafikk, Dell Inspiron 510M spesielt


Anbefalte innlegg

Integrert grafikk er jo gjerne noe en styrer unna, men nå ser det ut til at Dell Inspiron 510M totalt sett er mitt beste alternativ for en ny bærbar pc. Mange har hatt større eller mindre problemer med Linux på denne modellen, men Jordi Cucurull Juan rapporterer at han har fått det brukbart til med FC2. Det har involvert både BIOS- og kernel-oppgradering.

Jeg lurer på to ting:

1. Har noen her erfaringer med Linux-distroer på denne modellen?

2. Er det noen spesielle ting en bør passe på eller grep en bør gjøre når minnet deles med grafikkbrikken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Oppdatering: Nå er maskinen oppe og kjører med Mandrake 10.1, det var bare to grep som måtte gjøres.

1. For å få 1400x1050 skjermoppløsning må det kjøres en patch før X startes (la den sist i rc.local-skriptet). Uten denne får en bare 1280x1024.

2. Mandrake har fortsatt ikke fått rydda helt opp i rotet med starting av trådløst og ikke-trådløst LAN på samme maskin, og ipw2200-modulen som blei lagt inn under installasjon, funka overhode ikke. Måtte skru av oppstart av det trådløse interfacet ved å redigere i /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0. Interfacet kan settes opp riktig, det som trengs kan hentes fra sourceforge: http://ipw2200.sourceforge.net/

 

Det er fortsatt endel smårusk, men mye vil trolig forsvinne ved å oppgradere fra 2.6.8 til 2.6.10-kernel. Jeg satte opp med dual-boot med XP, fordi jeg regna med at det ville være en god del situasjoner Linux ikke ville takle, men dette ser veldig lovende ut. Med Centrino 1.6, DVDRW, 512MB minne,1400x1050 og trådløst, i en tilsynelatende bra byggekvalitet, til 10500 kr angrer jeg ikke på at jeg tok sjansen på hardware-problemene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...