Gå til innhold

Forumets uoffisielle bass-tråd


Krankemot

Anbefalte innlegg

Kan ikke skjønne at jeg kan trenge å si meg enig i det.

Ingen musikksjangere trenger så mange strenger. Kanskje bare danseband-musikk, siden det er noe walking-bass med åpne strenger der..

Apropos soloer. Hørt hvor mange strenger victor wooten bruker?

Hørt om Geddy Lee?

Billy Sheehan?

Tony Levin?

 

Likhetstrekkene mellom alle disse er hovedbassinstrument med 4, ja fire, strenger.

 

Dream Theater er bare kjedelig og tafatt uansett, men lykke til.

 

Vil ikke rakke ned på deg fordi du tror du trenger 6 strenger, men .. Jo, det vil jeg forresten. 4 strenger er i alle sammenhenger mer enn nok.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fire strenger er for lite til mitt bruk. jeg kommer ofte opp i situasjoner der jeg trenger den mørke H-strengen. De fleste bassister i nyere metalband har fem eller flere strenger, og jeg spiller tilfeldigvis en god del nyere metal. jeg kan være med på at jeg ikke har sååå mye bruk for den lyseste strengen, men den er kjekk å ha. dessuten er prishoppet fra SR505 til SR506 så lite at man like godt kan slå til med seks strenger. med seks strenger kan man dessuten spille lysere toner uten at det blir trangt.

 

Jeg skal være med på at Dream Theater er rimelig platt og kjedelig. jeg hører egentlig ikke noe særlig på DT, men det er sinnssykt gøy å spille DT.

Endret av kakk
Lenke til kommentar

det er da ikke så ofte at H-strengen er i bruk. det spilles stort sett på de fire strengene som er standard, ihvertfall hos meg, men den ekstra dybden man får med en ekstra mørk streng kan skape mange kule effekter og klanger. dessuten er H-strengen veldig fin å stoppe fingrene mot når man spiller på E-strengen

Lenke til kommentar

Jeg hadde basstime i på torsdag. Jeg har timene hjemme hos læreren min, da han er en veldig travel mann, og har et lite "studio" med all musikken sin, anlegg, og alle bassene på rommet. Han hadde hatt forelesning på Blindern, og kom hjem rett før meg. I posten fant han en CD han ikke ante hva var i det hele tatt. Han ressonerte som følger:

 

"Hm, denne dama kan jeg ikke huske å ha hørt om. Har jeg lovet noen at jeg skal spille sangene på denne CD-en?" Etter litt fundering kikket han bakpå, og så at den var produsert av Espen Berg. Da falt brikkene litt på plass: "Jeg var jo en times tid i studioet hans rett før jul, kan det være at jeg spiller på denne CD-en?"

 

Litt nærmere undersøkelser viste at jo, det stemmer, han spiller faktisk på tre av sangene.

 

Litt overrasket over at han kunne glemme at han hadde spilt på en CD, spurte jeg om hvor mange CD-er han har spilt på, og han sa at det aner han ikke i det hele tatt.

 

The glorious life of studio musicians ...

Lenke til kommentar
Jeg kaller den mørke h-strengen en unnskyldning for å skyve bassen i bakgrunnen i et band jeg og å bidra til å gjøre at for få vet hvor mye en bass kan gjøre i bandsammenheng.

5581997[/snapback]

 

Du må jo ikke bruke den til å bare være helt nede! hadde jo vært praktisk med en H-streng på f. eks en heftig oppgang! Så slipper man gjerne å flytte hånda så mye!

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Hvorfor? Spiller du noe som du faktisk "trenger" så mange strenger til?

 

Hvorfor ikke? Hvorfor bare spille på 4 strenger, når man kan spille på fler?

 

 

 

Pantera

5984635[/snapback]

 

Noen ganger er det kanskje ikke nødvendig med mer?

 

Kommer helt an på hvordan man bruker bassen. Har vært flere situasjoner jeg gjerne skulle hatt en fem-strengers bass, men stort sett krever det bare litt planlegging av håndposisjonene før den ekstra strengen igjen er unødvendig.

Lenke til kommentar

Spilte bass for noen år siden, solgte så bassen og gikk over på gitar. Nå er jeg meget sugen på å hive meg på bassen igjen, men har ikke allverdens å rutte med.

 

Hvilken bass ville dere anbefale, 4-strings og lettspilt i prisklassen 2000-3500 kr?

Lenke til kommentar
Ibanez er jo ikke til å komme unna når man snakker om mye for pengene. GSR-serien befinner seg i ditt prisleie. Gitarnett har noen. Finner ikke den sida der jeg bruker å handle...

6025216[/snapback]

 

What he said. Har en Ibanez GSR205 selv, blei godt fornøyd etter jeg byttet strenger.

Lenke til kommentar
Ibanez er jo ikke til å komme unna når man snakker om mye for pengene. GSR-serien befinner seg i ditt prisleie. Gitarnett har noen. Finner ikke den sida der jeg bruker å handle...

 

Helt enig....mye bass for penga. Kjøpte selv den nye Ergodyne 5-strenger (EDB-405), og den er bra. Glad jeg fikk den nye modellen, siden jeg hørte et eller annet om at den forrige var noe tung, pga matrialet (Luthite....hva enn det måtte være), mot Basswood i den nye.....

 

 

 

mvh

Pantera

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...