Gå til innhold

Import av digicam fra USA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-06-06 15:35, goggi skrev:

Er moms det eneste jeg trenger å betale ?


 

Ja. Pluss fortollingsgebyr (ca 148 kroner) til postvesenet (enklere fortollingsrutiner på vei sier Finansdepartementet). Sjekk også http://cyberphoto.se/ som hvis jeg husker riktig har noen ord om dette på siden sin.

 

Quote:


Hvorfor er kameraer opptil 100% dyrere på f.eks. komplett.no i forhold til web-shopper i USA ? (Har komplett.no 100% fortjeneste ?)


 

Det har de neppe (de har skvist prisene på datautstyr tålelig bra). Vær også litt forsiktig når du handler i utlandet. Bl.a. så er det endel postordrebutikker som selger gråimporterte kameraer (mao importert direkte fra Japan utenom distributør). Da risikerer du å få manualer på japansk og alt det som vanligvis følger med blir solgt som "ekstrautstyr". Kort fortalt: Juks og fanteri. Sjekk hva folk i statene selv benytter. Eksempel på dårlig rating: http://bizrating.com/ratings_guide/cust_re...--11510000.html

 

Så vidt jeg skjønner så brukes endel av pengene til å sikkre et fagmiljø her i Norge, dvs at det er noen her (fra leverandøren sin side) som kan gi deg råd&tips samt utføre enkle (og ikke fullt så enkle) reparasjoner.

 

Og deri ligger fellen: Hva hvis representantene for kameraprodusenten i Norge nekter å utføre reparasjoner på ditt eget-importerte kamera? Litt leit å sende det helt til statene (hvor forbrukerne stiller mye svakere enn i Norge) sånn rett før tante Fioletts bryllup. :wink:

 

Noe mer fornuftig er det vanskelig å si uten å vite hva slags kamera du har tenkt å kjøpe deg. DSLR er jo priset noe høyere enn slike kompaktkameraer.

 

--

Rune

Lenke til kommentar

Det er ikke sikkert du må kjøpe fra USA. Det finnes seriøse nettbutikker i Europa som har meget gode priser, lavere fraktkostnad, garantert service i Norge og ikke minst er forbrukerens rettigheter bedre ivaretatt i EU. Hvilket merke og modell tenkte du på å kjøpe fra USA?

 

-flff

Lenke til kommentar

Pass hvertfall på at du er 110% sikkra garanti/reprasjon i norge.

Jeg kjøpte meg et konica kd-300z i tyskland som har delvis tatt kvelden etter ca 200 bilder. Og importør i norge har ikke noe ansvar for dette, så skal jeg få dette fikset må jeg altså komme meg til kiel igjen å levere det i butikken der jeg kjøpte det

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...