Gå til innhold

Effektiv installasjon av win2k - tips ønskes!


Anbefalte innlegg

Skal reinstallere win 2k på maskinen, hvordan bør disker/partisjoner settes opp for å få raskest mulig oppstart?

- Hvordan bør mapper, dokumenter, programmer osv plassereres for å unngå at maskinen blir tregere etterhvert?

- Mappen programfiler/program files, bør den plasseres på en egen partisjon eller sammen med operativsystemet på den første partisjonen?

 

Begynner å bli lei regelemessige reinstallasjoner, vil gjerne beholde maskinen så rask som mulig over lengre tid!

 

Har to stk disker, Maxtor 80 Gb ATA + 160 Gb SATA, maskinspecs: se profil.

 

:hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

OS og programmer som liker å ligge på c:\program files på c / systemdisk. En del programmer fungerer best hvis de får ligge på c:\. Spill og mer "stand alone"-programmer kan ligge på en annen disk.

 

Opprett minst en annen partisjon. Her lager du en mappe som heter "Dokumenter", og sørger for at "My Documents" peker til denne, og ikke til c:\documents and settings etc. Documents and settings kan fint ligge på c:\, så slipper du konflikter med programmer etc som på død og liv skal legge inn ting der. Det er dokumentene som vil ta stor plass, så de legger du på noe annet enn systempartisjon.

 

Det vil alltid lønne seg å ikke være logget inn som administrator, men som en vanlig bruker uten rettigheter for å installere og endre ting. Ha en admin-konto og en vanlig bruker-konto. Logg på som admin for å installere ting, evt bruk Run As-funksjonen (mener du har det i WIn2k også). Gi brukeren rettigheter til det som må til, f.eks. lager Nero-programmet krøll hvis du ikke enten gir brukeren visse rettigheter eller installerer en egen tilleggsgreie fra Nero. Fordelen med å ikke være admin hele tiden, er at all mulig drit ikke kan installere seg helt uten videre - så lenge den innloggede brukeren ikke har rettigheter til å gjøre det, får heller ikke virus og spyware lov til å gjøre det, så lenge disse tingene kjører med samme rettigheter som innlogget bruker.

 

Hvis du har to fysiske disker, legg page-fila på den som systempartisjonen ikke ligger på. I ditt tilfelle så vil du kanskje lage 3 partisjoner:

c = system på 80gb disk - 10 GB burde holde lenge.

d = resten av denne disken - dokumenter etc, muligens spill

e = den andre disken - mp3, andre store filer, muligens spill

 

Når du har så mye plass, så kan du nesten lage en partisjon for forskjellige ting du bruker maskinen til. Musikk, film, dokumenter / andre filer, kodeprosjekter etc.

 

Kirikiri

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...