Gå til innhold

Forvirret... kan noen hjelpe?


Anbefalte innlegg

Heia,

Er som mange andre ute å titter etter et billig kam. Har tittet litt rundt på brukt markede og sliter litt med alle "begrepene", så håper noen kan hjelpe. KJekt om noen kan gi tilbakemelding på om jeg er på rett jorde.... (har aldri hatt et video kam.)

 

Hi-8 - er analog video. - Må ha spes. utstyr for å få det over til pc(det koster ca 1000kr m programvare). Kvaliteten dårligere enn ved dig. med midre de var mye dyrere i innkjøp.

 

Hva er forskjell på digital og Digital 8? Dig8 finner jeg bare på billige video kam?

 

Minnebrikke er vist ingenting å satse på(hva med minnebrikker som nå er kommet opp i 1 gb, på dig. kam?), så dv-mini er tingen da?

 

Er det andre formater i denne jungelen jeg bør vite om?

 

Som jeg har forstått bør en ha firewire som overføring til pc, -usb1 for tregt og usb2 for ustabilt.

 

Hvor viktig er det å dig. inn?

 

Optisk bildestabilisator hørest smart ut, men hvor viktig er det? -Du finner ikke dette i kamara under 10 000, så jeg må vel bare def. at dette ikke er viktig for meg :hrm:

 

Hva annet bør jeg ha oversikt over?

 

Hvor lang tid tar det å overføre 1time film fra dv-mini kasseter til pc (via firewire)? -Skjønner det er vanskelig å si noe nøyaktig, men tar det 2min eller 2 timer?

 

Jeg er ute etter et bruks kamera, som kommer til å bli brukt i forbindelse med hundetrening. Trenger ikke å være allverdens kvalitet, men kjekt om vi ser både hundefører og hund ok når vi blåser opp bildet til ca a4. trenger da altså litt zoom også....

- Kan jeg komme unna med en kam til en 3000-3500kr? (jada skjønner at jeg ikke får et veldig bra kam til den prisen...) Er det stor forskjell på kam i samme prisklasse, ev. hva bør en være oppmerksom på?

 

Håper noen er så snille å hjelper meg å se lyset....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville ikke vurdere å kjøpe Hi-8 engang. Jeg kan ikke se noe som taler for at man skulle velge det framfor Mini-DV. Det blir omtrent som å kjøpe kasettspiller i stedet for CD, eller VHS i stedet for DVD.

 

Minnebrikkens størrelse er ikke det som avgjør når det gjelder å bruke videokamera som stillbildekamera (hvis det er det du tenker på når du snakker om minnnebrikke). Å bruke videokamera som stillbildekamera blir i beste fall en dårlig erstatning. Hvis du mener videokamera som kan lagre video på minnekort (noe jeg ikke er kjent med) er 1GB heller ikke mye.

 

Firewire er måten å overfør på ja.

 

DV-inn var viktigere enn det er nå, etter min mening. Nå har folk flest en DVD brenner, og da er behovet mindre for å kunne spille filmer tilbake fra PC til DV-kasetten. Men det er selvsagt kjekt å ha dersom du vil ha noe ut på DV/VHS kasett, eller bruke DV-kasett som backup av ferdig redigerte filmer.

 

1 time med opptak på mini-DV kasett tar 1 time å overføre til PC. Enkelt og greit.

 

Når det gjelder det siste du skriver, om å blåse opp bilder til A4 osv. blir jeg litt forvirret. Er det videokamera eller stillbilde kamera du skal ha? Eller er det begge deler i ett.

 

Som sagt, bruker du et videokamera som stillbildekamera, blir det en dårlig erstatning for et dedikert stillbildekamera. Skal du skrive ut i A4, med god oppløsning, bør du ha omkring 8 megapixler. og minst 4 megapixler. Er ikke helt oppdatert på de nyeste kameraene, men jeg tror ikke du får videokamera med 8mpx. stillbilde....

 

Håper dette hjalp?

Lenke til kommentar

Som sagt jeg har liten erfaring med videokam. Men vi har filmet endel med fotokamera, og der blir kvaliteten hvis vi kjører opp størrelsen på bildet på skjern/prosjektor elendig. Hvis vi skal bruke det på f.eks kurs, må de kunne vises på veggen og at vi fremdeles ser hva som skjer.... -Men oppløsningsaspektet er kanskje ikke det samme med video som med fotokam? :hmm:

 

-Videokameraet skal ikke brukes til stillbilder, det har vi bedre kam til (DET er faktisk noe jeg kan noe om...)

 

-Man må spørre for å lære! -Sorry om det blir litt banalt

Lenke til kommentar

Siden du snakket om DV og Firewire, antok jeg at det var videokamera du snakket om. Digitale fotoaparat kan filme videosnutter, men det er i praksis ikke brukbart til det du trenger det til (såvidt jeg kan forstå). Bildet er mindre, og det er færre bilder pr. sekund, samt at videofilene blir komprimert i mpeg (såvidt jeg vet..igjen) noe som fører til et kvalitetstap.

 

Men hvorfor vil du bruke stillbilde aparat til video, hvis du har videokamera?

 

Tommy

Lenke til kommentar

Hi-8 - Digitalt format. Det vanligste i tillegg til VHS-kameraer før de digitale formatene tok over

 

Digital-8 - Digitalt format som, hvis jeg ikke tar helt feil, har samme kassettstørrelse som Hi8. Dermed kan du bruke dine gamle opptak i kameraet.

 

DV- Det ledende og mest vanlige digitale formatet i dag.

 

Det eneste som bør tale for et kjøp av Digital 8 er hvis du har et gammelt Hi-8 kamera med opptak du ikke vil miste. Hi-8 gir så mye dårligere kvalitet enn de digitale at den bør ikke engang være et alternativ. Det vil sansynligvis være DV som stikker av med seieren her.

Lenke til kommentar

Når er jeg litt "klarere" :)

 

Tommy, mulig jeg uttrykte meg klønete. Jeg har et ok fotokam. som jeg har filmet litt med, men dette gir altfor dårlig kvalitet. Derfor prøver jeg å finne ut av verdenen med videokamera slik at jeg etterhvert kan kjøpe meg noe som duger til mitt bruk, men ikke bli flådd....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...