Gå til innhold

Skal ha nytt DV kamera - Canon eller Panasonic?


Anbefalte innlegg

Min gamle Panasonic traver trenger snart å pensjoneres (5 år gammelt DV, husker ikke navn :roll: , mekanisk bråk så det holder...).

 

Jeg er vel mer eller mindre bare en hobbyfotograf innen video, men liker og leke meg og lage morsomme ting... nok om det.

 

Jeg har egentlig kommet så langt at valget står mellom 2 kameraer nå;

 

Panasonic NV-GS15EGM-S

 

eller

 

Canon MV750i

 

Valget har falt på disse fordi jeg er på ett budsjett med max 6000,- for kamera, og jeg vil ha mye optisk zoom (22x på Canon og 24x på Panasonic).

 

Har brukt som sagt ett Panasonic kamera i 5 år nå, og er ganske fornøyd med det. Største plagen er at det er så mye mekanisk støy når du setter i en kassett og den skal gjøre seg klar + at den er treg i oppstart og etter at du lader ny kassett. Er også misfornøyd med hvordan det takler innendørs og litt mørkere steder, er en sånn digital effekt kalt gainup som jeg må bruke inne i vanlig belysning kveldstid og den gjør at alt går og hakker... nesten som en strobe funksjon.

 

Så hva jeg egentlig spør etter, hvordan er disse 2 kameraene når det gjelder driftsstøy, hurtighet ved oppstart/kassettbytte og filming innendørs kveldstid og mørke steder? Hvilke er best?

 

Sånn generelt, bortsett fra punktene ovenfor... hvilket merke er best på DV av Panasonic og Canon?

 

Hvilket av disse 2 ville du ha valgt? Og hvorfor?

 

 

EDIT: jeg glemte og spørre; er det noen andre DV kameraer med minst 20x optisk zoom og max pris 6000,- som evt. kunne anbefales? (jeg har ikke funnet noen selv, men det kan jo være jeg har blingset :p )

Endret av Lakesis
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Canon er kjent for dårleg bildekvalitet innandørs - mørkt ute, vanleg belysning inne. Det kan imidlertid kompenserast ein del med manuelle innstillingar. Ver også merksam på at 750i-modellen ikkje har mic-inngang, slik at du ikkje kan koble til ekstern mikrofon. Min 650i har svært mykje motorlyd, og ekstra mikrofon var tvingande nødvendig. 750i skal vere betre på motorstøy, utan at eg har prøvd det sjølv. Zoom`en er derimot svært bra. Det er forøvrig skreve ein del om 600- og 700-serien her på forumet, så ta eit søk for meir informasjon. Med Canon som alternativ med maks pris 6000,- må du sannsynlegvis prioritere zoom på bekostning av innefilming. Panasonic kjenner eg ikkje.

Lenke til kommentar

Etter å ha lest endel om MV750i og snakket med en jeg kjenner hos Japanphoto har jeg slått det fullstendig fra meg. Fikk derimot prøve ett annet Canon DV kamera; MVX250i

 

Koster litt mer enn jeg hadde tenkt meg (6 200-7000,- ca), og har 18x zoom. Nå er ikke det kravet med minst 20x optisk så bastant... 18x kan holde ;)

 

Jeg syntes iallefall at det virket som ett meget bra DV kamera!

 

Nå står vel da valget mellom dette kameraet eller fortsatt Panasonic NV-GS15.

 

Hvilket kan anbefales da? Jeg har begynt å helle mot og legge på prisen littegrann og kjøpe Canon kameraet. Ser det har fått ett par bra brukererfarinnger her også.

 

Vad tyckas?

 

PS: en annen liten ting... hvordan er prisene på originalbatterier til Canon kontra Panasonic? Ett eller to høykapasitetbatterier er ett must! (og dessverre bruker ikke NV-GS15 samme batterier som mitt gamle Panasonic... der har jeg 3 batterier)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...