Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Finne ip adresse til uplinket HP switch.


Anbefalte innlegg

Eg lurte på om det er noen mulighet for å finne ut ip adressen til en switch lenger oppe i nettverket. I dette tilfellet er det snakk om en HP Procurve 2524 og en 2424M.

 

Eksempel:

MASKIN -> SWITCH1 -> SWITCH2 -> Internett.

 

Er det noen kommando i windows/linux eller på switchen som eg kan bruke til å finne ut ip adressen til switch nummer 2, når eg kun vet hvilken port den er uplinket til på switch 1?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvd tracert?

 

tracert www.vg.no f.eks i windows kommandolinje. Da skal du kunne se hvilke hopp som blir gjort gjennom nettverket. Kommer muligens ann på hvordan det er satt opp, men du kan prøve

 

Edit: Var ikke rask nok der nei. Vittig, bruker samme eksempel.

Endret av kjakangund
Lenke til kommentar
HP 2524 og 2424, er ikke noen vanlig hybel switch, og er derfor ofte satt opp slik at de kan spores med tracert. Kunne ihvertfall det der jeg jobbet før. Han kan prøve ihvertfall.

Isåfall er det en layer3 switch, ikke en vanlig switch. I utgangspunktet er alle switcher en layer 2 sak som er forholdsvis transparent for IP-stacken.

Endret av sumptrollet
Lenke til kommentar

Eg har ein slik hp 2524. For at eg skulle finne ut kva ip det var på den så resete eg den, då tar den imot dynamisk ip. Og satt den i eit nett med ein dhcp server som eg kunne se kva ip han gav til kvar host. Og så kobla meg opp til switchen for å sette den ipen som eg ville ha på den. Om du ikkje har muligheit til det så har eg ikkje ide.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...