Gå til innhold

Koble ordentlig mikrofon til pcen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Joda, dette er en mulighet, men det er dette med fraktkostnader da...

Uansett har vel ikke PG-mikrofonene så veldig annerledes signal enn SM-mikrofonene, selv om kvaliteten er forskjellig. Begge har vel for lavt signal til at det passer til lydkortet, ender vel opp med dette problemet.

 

Surfet litt rundt på Shures hjemmesider og fant denne informative siden om hvordan kablene må lages, hvis noen er interessert. Er vel forsåvidt ikke selve kabelen som er problemet.

Bra linker ... ser ut til at du nærmer deg en løsning. Den Shure dingsen jeg nevnte tidliger øker "voltage gain" med 24 dB i teorien. Jeg ser på Shure sine sider at behovet for f. eks SoundBlaster Live! er nærmere 30 dB. Jeg vet ikke hvordan dette er for f .eks Audigy kort, det kan være annerledes.

 

En liten mikser til rundt 1000-lappen er en bra løsning. Du kan gjøre mye hyggelig med den i mange år :) Behringer har gode mikrofon-forforsterkere, det har også Mackie sine miksere. Men Mackie er muligens dyrere? Har en Mackie til 8 lapper...

 

Men jeg skjønner godt at dette kan bli mye styr da jeg forstår at mikrofonen hovedsaklig skal være ved din søsters PC? Blir jo behov for mer plass, flere strømuttak, ledninger etc. der det vel egentlig skal stå tomme colabokser, tomme pizzaesker og sminke, hehe.

Endret av lindp
Lenke til kommentar

Etter å ha sett litt på Shure-sidene, fant jeg at de anbefaler Audiobuddy som er en micforsterker som kan kobles til PC. Eneste problemet er vel at den er vel så dyr som en billig mikser. :p

 

På FAQ-sidene fant jeg også noe rart, riktignok om en annen type mikrofon, men de generaliserer profesjonelle mikrofoner til slutt (btw. A95UF er vel en dyrere versjon av A95F):

 

Question:

1) Is PG81 a good choice for Classic guitar, I know it is for acoustic?

2) I have Creative Live vakue sound card with the following spec.

*Mic Impedance 600 ohms

*Mic sensitivity 10-200 mvpp

*Noise floor -120db

*Signal to noise ratio >96 db

Will I need a transformer like A95UF to raise the signal or will it be ok also how do you rate the A/M noise floor according to standards?

 

Answer:

2) The transformer will NOT provide enough gain

Professional microphones, like the PG81, have a very low output level. The sound card on your computer requires a hotter level.

Litt mye rar engelsk her da men :D

Lenke til kommentar

Angående Audio Buddy så synes jeg det ser mer interessant ut med Behringer Tube Mic 100 eller Behringer Tube Mic 200. Selvom disse bare har en mic inngang.

 

Uansett så er jo prisen ca. den samme som for en liten mikser som jo igjen også er mer fleksibel. Fra og med "Behringer Eurorack UB 802" er det også "Switchable +48 V phantom power for condenser microphones" (som ikke betyr noe i ditt tilfelle da du går for en dynamisk mic, men kanskje senere?)

 

Pris forskjellen for 8, 10 og 12 kanaler er jo bare ca. 300 kr. så da er det vel bare størrelse og behov som avgjør.

Lenke til kommentar
Definer "I/O-boks"

La oss i tillegg lage en proposisjon over ratifisajonen, hehe

 

Input/Output

"La oss fremlegge bekreftelsene"? Hvorfor det? ;)

 

 

Ja, jeg vet at I/O står for Input/Output, men jeg så ikke hvorfor man må ha en boks med inputs/outputs (som RME og Delta 1010, f.eks.) for å koble til en mikrofon...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...