Gå til innhold

Er billigst pris alltid lurt?


Anbefalte innlegg

Overalt på nett finnes nå salg av digitalkameraer, fra de billigste til de aller beste. For veldig mange av oss som ser etter digitale kameraer, er jo kameraer i IXUS og SONY DSC-V3 typen de vi ser etter, og prisforskjellene er opptil flere tusen kroner.

 

Spørsmålet er jo da; er det lurt å gå for de rimeligste prisene. Disse har som oftest (EU) merket spec, noe som tilsier reduksjon i den support og hjelp man får fra produsent (Merk: importør i Norge.)

 

Kun en nettside har jeg sett gjør dette klart: XD.no/MPX.no:

 

Hva betyr norsk?

Det vil si at kameraet er levert av NN Norge, og som i sin helhet vil stå for garanti av produktet. Alle NN kameraer leveres med brukerveiledning på dansk/svensk/norsk.. Videre gir det deg som kunde muligheten til å kontakte kundeservice / support hos NN på tlf: 0000000000

Disse fordelene gjelder ikke ved kjøp av EU-modeller.

 

Et eksempel: SONY DSC-V3 selges for fra 6000-7335kr. Ingen modeller under 6600kr har vært nordiske versjoner.

 

Hvilke begrensninger har EUmodellene, og er det verdt å gå ned 500kr i pris når man mister endel av støtten fra produsenten?

 

Digitalkameraer er jo stappfullt av tech, og det skal lite til før man trenger service på kameraet.

 

Det er utrolig dårlig av nettbutikkene å ikke oppgi hvilke betingelser som følger de ulike modellene (EU/NORDISK/NORSK) :no:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Anbefaler deg å styre unna EU modeller. Ettersom du får fem års reklamasjonsrett av butikken (de som er ansvarlige når de importerer selv), så mister du alle rettigheter om denne butikken går konkurs. Hvis du også må levere kameraet til reparasjon, vil det ta betydelig lengre tid før du får ditt kamera tilbake fordi det må sendes til utlandet for reparsjon. Du er også bundet til å levere kameraet nøyaktig der du kjøpte det, i motsetning til modeller fra norsk importør, som stort sett kan leveres til en hvilken som helst forhandler av det merket.

 

Så svaret på ditt spørsmål... nei, det er ikke verdt å gå 500 kroner ned i pris for en EU modell.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...