Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Valg av bredbåndsleverandør - tekniske kriterier


Anbefalte innlegg

Hei,

jeg er i dag Telenor Online ADSL bruker. Rimelig godt fornøyd, men savner en høyere opplastingshastighet. Har et blandet kablet/trådløst nettverk via en ruter plassert bak ADSL-modemet mitt. Har bare moderat nettverkskunnskap, fikser web-oppsettet i ruter/aksesspunkt, men vil nok fort møte veggen hvis jeg må gjøre store forandringer.

 

Så til saken: Jeg klarer godt å sammenligne pris/hastighet til de ulike bredbåndsleverandørene. Det jeg ikke vet nok om er om f.eks. NextGenTel har begrensninger i antall PC'er man kan koble til, om Bluecom har sære tilkoblingsprotokoller eller om Tele2 har ujevn hastighet og mye brudd i linjene sine slik at man stadig må koble seg opp på nytt (leverandørnavnene var fra min side ment helt tilfeldig). Jeg lurer altså på om det finnes noen artikler som har diskutert disse mer "tekniske" forholdene, evt om noen kan dele personlige erfaringer med meg.

 

Jeg har prøvd å søke litt (selvsagt), men uten å finne svarene jeg er på jakt etter. Svært mange diskusjoner løper ut i usakligheter og aversjoner mot Telenor (Stjelenor, Telenor, monopol, grisk, bare for dumme kunder) osv. Jeg har ingen rett til å nekte noen å dele sin "politiske" misnøye mot Telenor, men det jeg hadde ønsket var altså kvalifiserte oppfatninger om tekniske fordeler og ulemper hos de ulike leverandørene - inkludert Telenor.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har Bluecom . Godt fornøyd. kjører opptil 4 maskine. Blanding kabel/wifi.

rett ut på nett uten påloggings tull. rask levering av nytt modem ved feil.

god informasjon ved montering av egen sentral. Kopling sjedde på dato.

God hjelp ved feil på ftp server etter ombygging. Positiv og god dialog.

Hadde en periode dårlig hastighet på linje dette ble etter klage ordnet opp i.

Lenke til kommentar

Tror ikke det er noen begrensninger på noen av dem innenfor det du nettor har listet opp. Eneste er Telenor som bruker pppoe(?) som krever at du kobler deg opp manuelt med brukernavn passord. (Det kan gjøres automatisk i de fleste routere).

 

Siden du har router (som jeg regner med at støtter NAT) kan du koble til så mange pc'er du vil og fremdeles bare bruke en ip.

 

NAT har noen svakheter som gjør at du må bruke port forwarding for å få tilgang til enkelte tjeneste (spill osv.) Hvis du har en ISP som gir ut flere ip'er er det å foretrekke fremfor NAT men de ferreste gir ut mer enn to ip'er. (IP-adresser er mangelvare i dag.)

 

Hvis det er noen begreper du ikke skjønner er det bare å spørre så skal jeg forklare.

Endret av martiol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...