Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Konsekvenser av mye ARP trafikk


Anbefalte innlegg

Hei!

 

 

Jeg lurte på om det er noen som kan si noe om hvilke konsekvenser (hvis noen) det kan få for ytelsen på en internettlinje når det sendes mange ARP-pakker hele tiden. Min kjære internettleverandør UPC har etter en nylig oppgradering begynt å sende en kontinuerlig strøm av ARP pakker, ca. 1600/minutt, døgnet rundt. UPC mener at dette ikke skal ha noen konsekvenser for kvaliteten på produktet og at de har tatt høyde for trafikkøkningen når de har justert hastigheten på modemene. Spørsmålet er om det kan ha andre konsekvenser som f.eks lavere responsivitet og evt at nedlastinger går tregere fordi ARP-pakkene virker forstyrrende? Er det andre ISPer som driver med tilsvarende?

 

Cwn :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En ARP pakke er 28 bytes stor. Om du kun mottar ARP requests som PC'n din ignorerer så bruker du 746 bytes/s. Dette eksluderer framing som UPC's utstyr evt. bruker.

Om PC'n derimot også svarer på ARP requestene så bruker du det samme i motsatt retning. Så du kan rundt regnet si at du bruker 1kb/s hver vei, inkl. overhead.

Om du merker dette, tja. Om de har økt hastigheten for å kompansere så er det ikke noe å klage på, selv om du teoretisk sett vil få en økt latency.

 

Men jeg stiller større spørsmålstegn ved hva all denne ARP trafikken forårsakes av.

Lenke til kommentar
Om de har økt hastigheten for å kompansere så er det ikke noe å klage på, selv om du teoretisk sett vil få en økt latency.

 

Men jeg stiller større spørsmålstegn ved hva all denne ARP trafikken forårsakes av.

Ja, jeg er ikke så bekymret for at det skal spise opp hele båndbredden. Det jeg er mer tvilende til er om alle ARP pakkene kan presses inn sammen med annen trafikk uten at dette kan bidra til å gjøre overføringen av det andre mindre effektiv.

 

Men jeg stiller større spørsmålstegn ved hva all denne ARP trafikken forårsakes av.

 

Jeg tror det kan ses i lys av UPC og deres evne til prestere det utroligste når det gjelder oppsett av nettet, samt manglende evne til å vite hvilke konfigurasjoner de har gjort og i enda mindre grad være i stand til å endre dem. Dette er ikke første gang jeg lar meg overraske av hvilke "løsninger" de klarer å sette i verk...

 

 

Cwn

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...