Gå til innhold

Begrenset tilgang i XP Pro


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg lurte på hvordan man får opprettet en begrenset konto, jeg har en klå fingra bror som liker å klusse til programmer og kødde med filer og slikt.

Jeg vil gjerne opprette en konto der jeg(admin) kan velge ut hvilke programmer denne kontoen skal kunne opperere med og hvilke mapper den skal ha tilgang til.

 

håper noen vet hvordan man oppretter en slik konto.

MVH

Strike8

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier ingenting om hva slags os du har. Men hvis du har XP, kan du opprette en begrenset konto til han. Det er ikke så mye galt han får gjort med den. Han har f. eks ikke lov til å installere/avinstallere programmer, eller røre systemfiler. Vet ikke om det er mulig å bestemme hvilke programmer han kan kjøre/ikke kjøre uten tredjepartsprogrammet. Vet dette går an å justere f. eks i TweakXP, og andre tweakingprogrammer. For å opprette begrenset konto (i XP), så går du til kontrollpanel ->Brukerkontoer ->Opprett ny konto

Lenke til kommentar

Hvor får man tak i progz som TweakXp hen da?

Kan jo tenke meg at han vil la broren få bruke Winamp, Word og slike ting!

men derimot ikke ting som nedlasting fra internet og å legge inn forskjellige programer.

 

Ikke så moro å komme hjem fra sommer ferie og så har broren putta dataen til å lete etter E.T med SETI @ HOME rett etter man dro så dataen har vert på i ca 2 måneder :tease:

Lenke til kommentar

Det lureste du gjør er nok det jeg foreslo først - å lage en begrenset konto til han. det gjør du under brukerkontoer i kontrollpanelet. Klikk på "Opprette en y konto" - så velger du begrenset. Da kan han bruke programmene, surfe på nettet og slike ting. Men han har ikke tkillatelse til å installere noe, eller ødelegge noe

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...