Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløst nettverk - 5 maskiner


Anbefalte innlegg

Heisann! Vi er fem stykker som bor i kollektiv, og nå skal vi endelig få oss internett. Siden skolen vi studerer på har trådløst nettverk, har alle mottaker for dette på maskinene våre. Tre av oss har PC, to har mac. Spørsmålet er bare, hvilken ruter skal vi kjøpe?? Jeg har ikke peiling i det hele tatt på dette emnet. Men vi har jo seff ikke lyst til å betale no mer enn det vi må. Har sjekka på komplett, men det er så mange forskjellige, og har ikke peiling hva som er bra, eller funker i det hele tatt for oss. Hjelp mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En hvilken som helst trådløs router fungerer nok bra. Siden dere har så mange forskjellige pcer er det vel tryggest å kjøpe en med både 802.11a, b og g. Kryptering kan også være noe å tenke på, WPA er det beste, men de fleste nye rutere har vel det nå.

 

Forøvrig er det ikke sikkert du trenger en ruter. Hvis du har et adsl-modem (hvis du i det hele tatt har adsl) med innebygget ruter, vil en ekstra en bare være overflødig og lage merarbeide, et aksesspunkt er da nok.

 

Vet ikke om det er noe spesielt merke som er bedre enn andre, men jeg har en Linksys WAP-54g som vel koster ca. 5-600kr som fungerer glimrende. Burde ikke trenge å koste mye mer en det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...