Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

WiFi og trådlaus 802.11g router til bredbånd


Anbefalte innlegg

Eg har nettopp pakka ut min nye Acer Ferrari 3200 (ca 15.500,- frå www.itbutikken.no ) og har tenkt å sette den i nettverk heime. PCen er utstyrt med

Broadcom NetXtreme 10/100/1000Mbit LAN

Broadcom AirForce 802.11b/g WLAN

Vi har eit SpeedTouch ADSL-modem (standard bredbåndpakke frå Telenor) og eg treng tips om kva trådlaus router eg burde investere i. Sikkert fleire andre her på Forumet som lurer på det samme... :hmm:

Takk for alle svar & tips!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

3Com her i gården også. 3 maskiner i nettverk. 1 på kabel rett i routeren, en stasjonær i kjelleren med usb-dongle "nettverkskort", og en bærbar m wlan.

du trenger ikke en dsl gateway, bare en trådløs router (selv om du da får en ekstra boks) jeg har en officeconnect 54 Mbs, lett og oversiktlig å sette opp og den har ppoe protokoll som telenor bruker for adsl oppkobling. Bare fjern alle passord ol i modemet (sett det i bridged mode) og sett opp ppoe oppringning m brukernavn og passord i routeren - rett på nett. Det skal og nevnes at alt funker fjellstabilt med en wlan hastighet på 36 - 54 Mbs over hele huset. kan streame film fra maskina i kjelleren gjennom bærbaren til tv'en uten "lag" av noe slag.

 

3 Com anbefales

Lenke til kommentar

OK, takk for utførleg informasjon! Routeren frå 3Com ser bra ut, eg treng i tillegg eit trådlaust nettverkskort til ein stasjonær PC (totalt blir det altså 1 stasjonær PC med trådlaust, ein bærbar PC med trådlaus og ein bærbar PC med kabel tilkobla routeren). Er dette eit kort å anbefale over 3Com sitt kort, som er 500,- dyrare?

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=117793&cks=ALT

Så lenge standarden (802.11g) er den samme vil det vel ikkje oppstå kompatibilitetsproblem mellom nettverkskomponentar frå ulike fabrikantar?

Eller kanskje denne pakken er ein god idé?

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=303770&cks=PRL

Endret av Badger
Lenke til kommentar

Så lenge du holder deg til 802.11g-standarden, så er det generelt lite kompabilitetsproblemer, selv om det hender.

 

Stusser litt på opplysningene dine. Hvis det eneste du trenger i tillegg til routeren, er et nettverkskort til en stasjonær PC, hvorfor linker du til produkter som inneholder PC-Card-kort for bærbare? Eller trenger du trådløst nettverkskort både til den stasjonære og den bærbare?

Lenke til kommentar
Stusser litt på opplysningene dine. Hvis det eneste du trenger i tillegg til routeren, er et nettverkskort til en stasjonær PC, hvorfor linker du til produkter som inneholder PC-Card-kort for bærbare? Eller trenger du trådløst nettverkskort både til den stasjonære og den bærbare?

Hmm. Har nok dessverre ikkje lest opplysningane godt nok. Det eg treng er ein router og eit nettverkskort til stasjonær PC. Den bærbare har innebygd WiFi/LAN, og bærbar nr 2 brukar kabel. Blingsa nok litt på nettverkskortet til Komplett. Då er vel dette eit meir aktuelt kort?

Lenke til kommentar

Kortet du linker til, vil sannsynligvis fungere greit. Om du ikke har noe imot å vente et par uker, så har Komplett også denne pakken. Denne har et USB-basert nettverkskort, som fungerer fint hvis du har USB2 på maskinen. USB har også den fordelen at du kan kjøpe en standard USB-kabel hvis du trenger å få plassert antennen på et mer gunstig sted for å få gode signalforhold. Antenner bak stasjonære maskiner kan lett bli skjermet av kabinettet, og forlengelseskabler for vanlige antenner koster skjorta.

Lenke til kommentar
Om du ikke har noe imot å vente et par uker, så har Komplett også denne pakken.  Denne har et USB-basert nettverkskort, som fungerer fint hvis du har USB2 på maskinen.

Den aktuelle PCen har eit Soyo SY-K7V DRAGON Plus! hovedkort. Eg går ut ifrå at kortet er USB 2.0-kompatibelt, men er altså ikkje i stand til å finne det ut (ingen referansar til hovedkortet avslører kva USB-standard det har...)

Endret av Badger
Lenke til kommentar

Kan ikke se at dette kortet har USB2, hverken hos Soyo eller Via, som har produsert chipset'et. Produsentene bruker å være nøye på å skryte av sånt, så jeg vil anta at hovedkortet ditt har USB1.x. Men for sikkerhets skyld, så kan du prøve å laste ned EVEREST Home Edition for å analysere maskinvaren din. Hvis du likevel ønsker et USB-basert nettverkskort, så kan en ekstra kontroller som dette gjøre jobben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...