Gå til innhold

Vanntank / Acryl spørsmål!


Anbefalte innlegg

Någon som kan komma med ett bra tips på var jag kan køpa en bra behållare till vanntank? Jag har prøvt ett par olika hushållsbehållare (egnet til mat) men ingen har varit bra nok. Gärna med skruvlock som er vanntett. Något i stil med denna er vad jag søker;

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302310&view=detailed

 

Jag har også tænkt limma ett sjælv med 'plexi' från Clas Ohlson, men det blir så dyrt...

http://www.clasohlson.no/WAG.asp?cp=Eq0q17...2&ic=N&sw=11980

 

6*49,- plus nippler, hurtiglim & någon form av åpning.

 

//LD

Endret av Lord Darkness
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jag har hitat en bra behållare nu tror jag. Fant en pasta-burk gjort i acryl på Nille, men det satt ett löst lock på den och den hade en smalare topp med någon packning runt.

 

Jag har sågat av toppen och plansslipat (!) den. Nu ska jag bryta/såga ut en skiva/plate i plexi som jag ska limma fast. Skivan ska ha ett mindre hål där jag ska sänkaner pumpen och fylla på med vatten etc. Denna skiva kommer sen att ha en ny mindre skiva (med o-ring imellan) som lock.

 

Den kommer att se ut som en aquatube med bracket när den är färdig;

http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?ARTNR=AC34901

 

Ett par frågor innan jag startar;

 

1. Hur ska jag borra hål för slangen? Vilket borr (och vilken hastighet) ska man borra i plexi med?

 

2. Måste man använda nipplar tror ni eller går det bra med att borra lite mindre hål än ytterdiameter på slangen och så "klämma" slangen i hålet tillsammans med lite silikon runt?

 

3. Hur ska jag bäst fästa topp-plattan/bracket:en? Med hurtiglim eller med aceton? Vilket håller bäst? Jag kommer ju ha en dryg liter vatten hängades i bara denna limning...

 

4. Hur ska jag fästa locket (med o-ringen) tycker ni? Borra rakt igenom och fästa med mutter eller träskruv i acrylen?

 

//LD

Endret av Lord Darkness
Lenke til kommentar

Syltetøyglass feks?

Gammelt bilde. "Rev. 2" er med messingnipler skrudd i hverandre med O-ring i mellom. Litt lettere med slike lokk kontra acryl; Om lokket går i stykker er det bare å kjøpe mer syltetøy (eller suragurker om man bruker litt større pumpe).

 

 

Edit:

Acryl (typ pastaburk) er noe skikkelig dritt å drille i.

Jeg brukte en kon fres på lavt turtall. Fungerte.

På plexi kan du bruke vanlig bor, men bruk olje eller noe for å minske friksjon og varmeutvikling.

Om du bruker silikonslange blir det "tett" om hullet er litt for trangt og du trøkker slangen igjennom. PVC blir ikke tett.

Endret av Bach
Lenke til kommentar
Acryl (typ pastaburk) er noe skikkelig dritt å drille i.

Jeg brukte en kon fres på lavt turtall. Fungerte.

På plexi kan du bruke vanlig bor, men bruk olje eller noe for å minske friksjon og varmeutvikling.

Om du bruker silikonslange blir det "tett" om hullet er litt for trangt og du trøkker slangen igjennom. PVC blir ikke tett.

Jag har fått borrat de två hålen nu.. Tog det veldigt pent och försiktigt... Men hur ska jag bäst få in nipplarna i hålen? Nipplarna är precis för stora, kan man värma/kyla acrylen för att få större hål? Eller ska jag värma upp den så den blir myk? I så fall, vilken temp?

 

//LD

Lenke til kommentar

Jeg fiksa en gang gjenger i acryl ved å stappe en loddebolt ned i messingnippelen og skrudde den ned i hullet. Fungerte, men om det blir for varmt begynner plasten å "koke" og det ser ikke bra ut. Uansett fungerer denne metoden bare om hullet marginalt for lite (1mm eller noe der omkring).

Det sikreste er nok å kjøpe et sett minifiler eller en rund fil og gjøre hullet større på det tradisjonelle viset. Er unødvendig med industrikvalitet på slikt verktøy så et eller annet billig fra ClasOhlson holder lenge.

Lenke til kommentar

når jeg festet gjengede nipler i plexien tok jeg et litt for lite borr.. og bare presset den neddi.. det gjaldt jo dimmen på utsiden av gjengene.. funket veldig bra syns jeg :)

 

men en annen metode er jo å kjøpe deg 12mm kobber rør og 12mm bor på biltema.. så kan du sette det sammen på denne måten:

 

Husradd4Custom.jpg

 

bare da hullet i tanken ;)

Lenke til kommentar

Lime Acryl (Plexi) er et problem. Jeg tror jeg har prøvd det meste.

De fleste glassmestre kan selge plexi, vesentlig rimeligere enn Clas Olson. De har også et lim, det heter Acrifix 106, du vil bli overrasket over dette. Jeg lager et reservoar til vann og pumpe, kan legge ut bilder senere.

Gjenge acryl er lett. Gjengetapper koster rundt 120 130 kr. Hvis du ikke vil kjøpe, kan du sikkert låne av rørleggere, det har jeg gjort. Hvis man følger anbefaling M.H.T borstørrelser, er det liten fare for at det sprekker. Det har ikke sprukket for meg. Den eneste sprekken jeg har greid å lage, var når jeg skrudde en nippel for hardt til.

Lenke til kommentar

Jag har redan borrat hålen så det får bli den lösningen (med nipplar). Jag funderade på kopparrör, men bestämde mig för att det blev för svårt att festa rören på ett bra sätt (i den runda behållaren). Att gjenga så stora hål blir svårt, kanske någon rörlegger kan hjälpa med så stor gjengtapp, men det blir svårt då jag inte känner någon sådan i Oslo. Ska testa Acrifix 106 om dom nya hålen blir för stora. Lägger ut lite bilder imorgon (kanske ska göra en worklogg för hela projecktet?).

 

//LD

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...