Gå til innhold

digitalt termomter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2001-11-12 20:57, Arntfinn skrev:

Hvor man setter proben. kommer hele tida nye spørsmål tråder (hva man kaller det) på både 'case mods' og 'prosessor og overklokking' om hvordan man gjør det. hvertfall gjorde det en dag eller 2.

en her hadde en genial løsning. han satte proben under selve cpu'n!



 

Da får du i hvertfall ikkje rett temperatur!

 

[ Denne Melding var redigert av: Corleone på 2001-11-27 17:16 ]

Lenke til kommentar

Du har helt rett, Corleone, tempen blir ikke noe særlig korrekt da. Det er imidlertid denne måten de fleste SocketA-hovedkort måler prosessortemp på, ettersom T-Bird og Duron ikke har innebygd tempsensor. Jeg ville ikke finne på å bygge inn noe sånt sjøl, da ville garantert hovedkortet gått heden...

Lenke til kommentar

Dere tar helt feil!

 

Grunnen til at hovedkortets sensor måler feil temp er fordi den er festet fysisk på hovedkortet. Den måler ikke bare cpu sin temp men den påvirkes veldig av varmen som hovedkortet genererer eller gir fra seg. F. eks så generer spenningsregulatorene veldig mye varme under full load!

 

Hvis dere vil få undersøke dette selv så kan dere bare montere en vifte bak hovedkortet, slå den av og på og se selv hvor mye temp sensoren på hovedkortet forandrer verdi!

 

Prøvde dette selv og fikk forandringer på nesten 30 grader C. En ekstern sensor under cpu viste ingen forandring når viften ble slått av og på.

 

Dette er et bevis på at temp. sensoren på hovedkortet er utrolig unøyaktig og påvirkes direkte av kjølingen av hovedkortet.

 

Å feste en sensor fra et digitalt termometer bak cpu er en veldig smart løsning, siden den ikke er koblet til hovedkortet vil den ikke bli påvirket av varmen derfra, den vil heller ikke bli avkjølt av kjøleribben slik en sensor mellom cpu og kjøleribbe vil bli.

 

Har man litt oppe i hodet så er det ikke noe problem å montere en slik uten å ødelegge noe, man må bare vite hva man gjør. Selvfølgelig må ikke cpu komme skjevt i sokkelen.

 

Clas Ohlson selger digitale termometere som er perfekte til dette formålet for 49 kr nå.

 

[ Denne Melding var redigert av: qwerty på 2001-11-23 09:57 ]

Lenke til kommentar

Tror du har misforstått litt.

Prøv å feste en sensor under cpu'en, og en annen mellom kjøleribba og cpu'en slik at tuppen har kontakt med kjerna. Kanskje litt vanskelig, og en må bruke veldig tynne ledninger fra sensoren. En må oxo være påpasselig med at kjøleribba har kontakt med kjerna!

Uansett så vil du nok se god forskjell på de to temperaturene. I dette området er kjøleribba ikke så kjølig at den vil virke så mye inn på temperaturen.

 

Du har nok rett i at sensoren blir litt påvirket av hovedkortet, men det som virkelig er problemet er at sensorene ikke er kalibrert skikkelig. Det er grunnen til at noen har like lav temperatur med luftkjøling som en får med vannkjøling. Husk oxo at ingen har vifter bak/under hovedkortene sine :wink:

I tillegg bør du vite at det materialet som er mellom kjerna og undersida av cpu'en isolerer en hel del.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...